Enuig entre la gent gran pels nous preus per entrar a una residència

El president del col·lectiu, Félix Zapatero, denuncia que no se’ls ha consultat sobre l’increment de tarifes i alerta que “molts padrins no ho podran pagar”

Zapatero, al mig, en una trobada amb els ministres Víctor Filloy i Joan Martínez Benazet.
Zapatero, al mig, en una trobada amb els ministres Víctor Filloy i Joan Martínez Benazet. SFGA/ C.ESTEVE

El president de la Federació de gent gran, Félix Zapatero, no ha amagat l’enuig que ha generat l’anunci de l’increment de les tarifes per accedir a una plaça a un centre sociosanitari públic o bé a un de privat però amb plaça concertada. Des de l’entitat, s’ha lamentat la mesura, però també el fet que “no ens hagin consultat abans”. S’alerta, de fet, que “molta gent no podrà accedir a una residència”.

El canvi, explicat aquest dimarts per la secretària d’Estat d’Afers Socials, Teresa Milà, implica un fort increment de cost per als padrins que, a partir d’aquest dimecres, accedeixin a un geriàtric. Primer, hauran de pagar més pel “mòdul hoteler”. Després, s’afegeix un nou concepte -atenció personal a l’autonomia-. En total, l’increment pot ser important: el mínim mensual serà de 1426,20 euros, quan actualment es queda en 780.

Teresa Milà i Carme Pallarés han estat les encarregades de fer públic l'increment de tarifes.

Relacionat

Govern encareix les tarifes per entrar a una residència sociosanitària

La decisió ha generat un fort enuig entre el col·lectiu de la gent gran. Així ho remarca el seu màxim representant. El president de la federació de les diferents associacions parroquials deixa clar que “no ens agrada el que ha fet Govern”. I és que, lamenta, “tothom haurà de pagar més”. I, en alguns casos, això pot acabar sent un obstacle insalvable per accedir a una residència: “Malgrat el que digui la secretària d’Estat, molta gent no hi podrà accedir”.

A banda, l’entitat s’ha mostrat molesta per un altre detall: el canvi s’ha tirat endavant sense ni tan sols informar-los prèviament. “No ens ha consultat i han tirat per la línia recta”, denuncia Zapatero que no amaga la sensació que tot plegat respon a la voluntat de reduir la despesa de l’Estat en els moments posteriors a la pandèmia. “S’ha gastat molt i ara potser volen que tots ens estrenyem el cinturó igual que també s’està comentant que hi haurà una pujada d’impostos”, ha indicat.

Sobre possibles accions en contra de la mesura, el màxim representant del col·lectiu de padrins entén que no val la pena ni tan sols expressar oficialment la seva queixa en una reunió amb Govern. “No té sentit. Haurien d’haver demanat la nostra opinió i no ho han fet. Això vol dir que ho faran igual”, ha apuntat.

Comentaris (12)

Trending