El PS demana explicacions a Govern pels nous preus a les residències sociosanitàries

Pere López exigeix a l’executiu que expliqui “els motius” d’una mesura que, recorda, no ha estat consultada amb la gent gran, mentre que Sussanna Vela demana per la participació a la biennal de Venècia

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López.
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López. PS

El Partit Socialdemòcrata vol que el Govern doni explicacions al Consell General sobre l’increment de preus als centres sociosanitaris. Des de la formació s’ha presentat una pregunta que l’executiu haurà de respondre oralment en la pròxima sessió de control parlamentari, prevista pel dijous 17 de març. El president del grup parlamentari, Pere López, ha lamentat especialment el fet que no s’hagi consultat sobre la decisió a la Federació de gent gran.

La pregunta ha estat tramitada aquest dilluns a Sindictura. En ella, López recorda que “el Govern ha decidit canviar les tarifes de les places públiques als centres sociosanitaris” i que aquestes “suposen un increment per als nous usuaris”. A banda, lamenta que “associacions com la Federació de Gent Gran ha assegurat que no se’ls ha consultat sobre aquest canvi”.

Teresa Milà i Carme Pallarés han estat les encarregades de fer públic l'increment de tarifes.

Relacionat

Govern encareix les tarifes per entrar a una residència sociosanitària

Per això, es reclama que Govern expliqui “quins són els motius que justifiquen els canvis, sense consultar amb el col·lectiu afectat, en l’increment de les tarifes per als nous usuaris de centres sociosanitaris”. La qüestió s’haurà de respondre en la sessió parlamentària de control ja convocada per d’aquí dos dijous.

Zapatero, al mig, en una trobada amb els ministres Víctor Filloy i Joan Martínez Benazet.

Relacionat

Enuig entre la gent gran pels nous preus per entrar a una residència

En aquest mateix ple, el Govern també haurà de donar detalls d’un altre tema: la participació d’Andorra a la Biennal d’art de Venècia. La consellera general Susanna Vela recorda que “en el pressupost del 2021 no hi havia cap dotació econòmica relacionada” i que en el del 2022 “ja no apareixien les partides relacionades amb aquesta mostra”. Així, i vistes “les declaracions fetes per la responsable del departament de Promoció Cultural sobre la continuïtat del projecte, vol saber “quina és la postura” de l’executiu.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending