Govern fa un balanç positiu del voluntariat al país però vol que encara creixi més

29 entitats participen en la primera fira del sector, que vol donar-les visibilitat i, en paraules de la ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés, “que la ciutadania sàpiga quines opcions hi ha si vol ajudar”

Alguns dels estands de les entitats participants a la fira.
Alguns dels estands de les entitats participants a la fira.

Un total de 29 entitats han pres part aquest dissabte al matí de la primera Fira del Voluntariat d’Andorra, un esdeveniment que persegueix l’objectiu de donar-les visibilitat de cara a la ciutadania. El Govern vol, d’aquesta forma, fer créixer aquesta activitat que, com ha volgut remarcar la ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés, és clau, tot recordant els mesos de la pandèmia de la Covid-19. En aquest sentit, ha volgut defensar que, com es va demostrar llavors, “som un país solidari i col·laborador”, però ha defensat que encara “hem de créixer”.

La fira s’ha celebrat al centre de congressos d’Andorra la Vella. En total, ha aplegat fins a 29 entitats de les moltes que al Principat fan tasques de voluntariat. És el cas, entre altres, de la Creu Roja, Carisma, Assandca o Gossos. Pallarés ha volgut recordar que són només un part, ja que, per exemple, s’ha de tenir també en compte tot el paper dels clubs i federacions esportives.

“Volem donar visibilitat. Que la ciutadania conegui quines opcions hi ha d’ajudar”, ha explicat la titular d’Afers Socials, tot destacant el ferm compromís perquè aquesta primera edició tingui continuïtat en el futur. “Volem consolidar-la”, ha indicat. S’entén, a més, com una fórmula idònia per apropar el voluntariat “als joves”. En aquest sentit, ha recordat que ja hi ha accions específiques que s’impulsen tant des de l’escola andorrana com des de la Universitat d’Andorra. Aquest darrer centre, ha apuntat, permet ara convalidar hores d’activitat solidària per crèdits educatius.

Pallarés ha fet un balanç positiu de l’estat del voluntariat al país. “Som solidaris i col·laboradors, com es va poder veure quan va esclatar la pandèmia; podem estar molt contents”, ha comentat. Ara bé, en aquest àmbit mai n’hi ha prou. “Hem de créixer en solidaritat i en compartir”, ha afirmat. I és que “com més ho fem, més fàcils serà donar resposta a situacions com la que vam viure amb la Covid-19”.

També ha recordat que, justament, ara s’obre un nou àmbit de col·laboració, via la Llei de Protecció Civil. Aquesta estableix la creació d’un registre específic de voluntaris, diferent del ja existent a Govern, per poder-los mobilitzar en cas d’emergències. En aquest sentit, la ministra ha explicat que ja es treballa en les formacions que s’hauran d’impartir a aquestes persones. “Com és persones preparades tinguem, millor”, ha destacat.

 A la fira, a més de les entitats representades, també s’ha preparat fins a quatre intervencions on s’explicaran experiències concretes. És el cas del programa ‘P.A.S.’ de l’escola andorrana o del programa de cooperació de l’UdA.

Etiquetes

Comentaris

Trending