Donació de mascaretes per a persones amb discapacitat auditiva

El ministeri d’Afers Socials n’ha rebut fins a 220 per part d’AMIDA i del Centre Andorrà de Decoració i les posa a disposició del col•lectiu

Comentaris

Filloy, durant la visita al CAP d'Encamp.
Filloy, durant la visita al CAP d'Encamp. SFGA/J.A.VILADOT

El ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut ha rebut una donació de 220 mascaretes casolanes per a persones amb discapacitat auditiva per part de l’Associació de persones amb diversitat funcional (AMIDA), així com per part del Centre Andorrà de Decoració (CAD2). Per tal de garantir la plena inclusió d’aquest col·lectiu, tenen la particularitat d’estar elaborades amb un material transparent que permet la lectura dels llavis, tot i tenir aquesta peça posada. 

El Govern vol posar ara aquestes mascaretes a disposició del col·lectiu de persones que pateixen aquesta discapacitat. Per això, qui estigui interessat a obtenir-ne alguna s’ha d’adreçar al ministeri o directament a la Federació Andorrana d'Associacions de Persones amb Discapacitat (FAAD), que també en tindrà. 

En una reunió telemàtica amb la presidenta d’AMIDA, Agustina Grandvallet, el titular de la cartera, Víctor Filloy, ha agraït el donatiu de l’associació i la seva implicació amb la inclusió de les persones amb discapacitat. Així mateix, l’agraïment es fa extensiu al Centre Andorrà de Decoració que s’ha implicat en la fabricació de mascaretes per al col·lectiu de persones amb discapacitat en benefici de la seva inclusió.

En aquest sentit, el ministre ha recordat el compromís d’Andorra amb la ratificació del Conveni relatiu als drets de les persones amb discapacitat el 2014, que considera de gran importància que les societats avancin cap a una millora de la comunicació i igualtat d’oportunitats. 

Visita al CAP d’Encamp

La reunió telemàtica amb Grandvallet ha tingut lloc el mateix dia que Filloy, juntament amb la cap de l’Àrea d’Atenció Primària, Laura Mas, ha reprès la ronda de visites pels CAPs del país. Ho ha fet al d’Encamp, després d’haver estat al febrer als d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. L’objectiu d’aquesta ronda de trobades és conèixer de primera mà el dia a dia dels tècnics d’atenció que treballen en aquestes instal·lacions i, ara, especialment la seva tasca en el marc de l’emergència sanitària a causa del coronavirus.

De fet, a Encamp, el ministre s’ha pogut trobar amb els professionals d’aquest CAP però també amb els de Canillo i el Pas de la Casa. La reunió que ha servit per copsar les seves propostes i refermar el diàleg entre el ministeri i els tècnics, per determinar conjuntament les actuacions tenint en compte la situació actual. 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending