Confinada una segona planta de la residència L’Albó ara pel positiu d’una usuària

A l’Escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell s’han detectat per ara els darrers dies tres casos positius de coronavirus: tres professionals i dos usuaris

Imatge d'un dels espais de L'Albó.
Imatge d'un dels espais de L'Albó. ARXIU

El ministeri de Salut ha procedit aquest migdia a confinar la sisena planta de la residència L’Albó, l’equipament de la Fundació privada Nostra Senyora de Meritxell. És la segona planta que cal confinar els darrers dies per culpa del coronavirus. La primera que es va posar en aïllament va ser el quart pis a causa del positiu de dues auxiliars. Ara, el que ha obligat a adoptar les mesures preventives ha estat el contagi diagnosticat en una usuària.

Els darrers dies, i al tomb de l’Escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell, s’han detectat cinc casos positius. En primer lloc, es van confinar dues auxiliars de L’Albó perquè presentaven símptomes. Quan es va confirmar el seu positiu es va confinar tota la planta on prestaven servei, la quarta, que ja està en la recta final, aparentment, del seu aïllament. A partir d’aquí es va posar en marxa un primer cribratge generalitzat que ha permès detectar ara per ara un positiu asimptomàtic en una professora del centre de dia de la fundació. En aquest mateix centre, i pel mig, es va diagnosticar com a positiu un usuari que va obligar a confinar la seva aula convivent.

S’han anat fent cribratges. Aquest dimecres van donar tots negatius. Però aquest dijous s’ha confirmat el positiu d’una usuària de la sisena planta de L’Albó que les darreres hores havia mostrat també símptomes compatibles amb la malaltia. Davant d’això i de la sensibilitat de la infraestructura i els seus usuaris es continuaran fent proves de detecció ràpida del coronavirus.

Comentaris

Trending