La CASS augmentarà el control després d’un forat de 200.000 euros en visites telemàtiques indegudes

Aquest deute s'ha generat durant un any i mig i la parapública recorda, durant la presentació del pla estratègic, que els diners són de tots

Comentaris

La presidenta del Consell d'Administració de la CASS, Montserrat Capdevila (centre) durant un acte amb mitjans.
La presidenta del Consell d'Administració de la CASS, Montserrat Capdevila (centre) durant un acte amb mitjans. B.N.

Millorar l’atenció a l’usuari, implementar un sistema integral de qualitat i desenvolupar l’administració electrónica són els principals objectius estratègics de la CASS per al període 2022-2025. També es vol optimitzar l’ús dels recursos sanitaris i treballar per a la sostenibilitat del sistema de seguretat social. La directora de la parapública, Joaquima Sol ha dit que "hem de gestionar i controlar les baixes i assegurar-nos que les prestacions que es paguin estiguin justificades".  Només es visites telemàtiques indegudes han suposat un deute d'uns 200.000 euros en un any i mig, i no s'ha sancionat ningú.

Els controls de baixes es fan mitjançant convocatòries i segons el director de prestacions, Ignasi Arbusà "és impossible el control absolut però hem de mininitzar les baixes indegudes i passa el mateix amb els prestadors sanitaris. Tenim un sistema que és perfeccionable i hem d'identificar aquells professionals que per la mateixa malaltia donen baixes més llargues".

S'han detectat situacions en les quals el propi assegurat ha intentat allargar la baixa en col·laboració amb el prestador. "No és un tema propi d'Andorra i cal recordar que són recursos de tots". El control té un àmbit molt ampli d'execució i s'ha incorporat una persona per ajudar en aquestes tasques.  Arbusà ha assegurat que s'han intentat normalitzat els processos parlant amb els professionals i ha reconegut que"la pandèmia ho ha distorsionat tot, com saber el que ha estat un ús indegut del sistema". La CASS treballa amb algoritmes de risc que seleccionen les persones que cal citar per controlar. I el mateix passa amb els prestadors sanitaris.

Montserrat Capdevila, presidenta del Consell d’Administració ha dit en la roda de premsa de presentació, que el pla estableix un model de gestió a curt i mitjà termini i per disposar d’una eina evolutiva i dinámica “que s’ha de poder adaptar a aquests canvis”. Es tracta d’una revisió i una reformulació de pla del 2017. Ha recordat que la missió de la CASS és garantir la protección social i l’atenció sanitària de les persones assegurades.  “Tenim tots els canals de comunicació oberts i s’està treballant amb un nou portal que estarà operatiu a la tardor”, ha dit. Ha destacat que vol posar fre a les disfuncions "perquè són els diners de tots i és obligació de la CASS com és controlen aquests diners".

Ha recordat que la missió de la CASS és garantir la protección social i l’atenció sanitària de les persones assegurades.  “Tenim tots els canals de comunicació oberts i s’està treballant amb un nou portal que estarà operatiu a la tardor”, ha explicat. Els objectius s'han definit a partir del propi pla estratègic, els resultats de l'auditoria interna, i les expectatives dels usuaris.

Etiquetes

Comentaris (38)

Trending