Afers Socials destina més de 40.000 euros a empreses i organitzacions per projectes d’igualtat

Aquest dimarts s’ha realitzat la tretzena reunió de la Comissió Nacional de Prevenció de la Violència de Gènere i Domèstica on s’ha fet un balanç de les dades i accions de 2022

Comentaris

La ministra d'Afers Socials, Judith Pallarés.
La ministra d'Afers Socials, Judith Pallarés. ARXIU

Aquest dimarts s’ha realitzat la tretzena reunió de la Comissió Nacional de Prevenció de la Violència de Gènere i Domèstica. Presidida per la ministra d’Afers Socials, la trobada ha permès fer balanç de les dades del 2022 i les accions que s’han dut a terme al llarg de l’any. Entre elles, les subvencions de més de 40.000 euros a empreses i organitzacions per a dur a terme diferents projectes en aquest àmbit.

Dins del repàs que s’ha fet de l’exercici del 2022, s’ha valorat les subvencions de projectes d’igualtat d’empreses i organitzacions, que s’ha tancat amb l’atorgament de 41.293 euros. A més, també s’ha valorat positivament la formació que s’ha realitzat amb el títol “Violència envers les dones. Formació de formadores i formadors”. L’objectiu ha estat formar precisament a professionals de diferents departaments i ministeris susceptibles d’intervenir en casos de violència de gènere.

Un altre dels punts destacats ha estat el Pla per evitar la victimització secundària, que ha de servir per evitar que els diferents departaments, igual que en el cas anterior, susceptibles d’intervenir en aquests casos arribin a revictimitzar i, per tant, garantir una correcta intervenció. També s’ha abordat el desplegament de la Llei 6/2022, per a l’aplicació efectiva del dret a la igualtat de tracte i d’oportunitats i a la no discriminació entre dones i homes, així com la creació de l’Institut Andorrà de les Dones.

Finalment, en matèria educativa, també s’han valorat positivament els tallers realitzats a les escoles del país durant el curs, que s’han enfocat en la violència de gènere i l’assetjament escolar. En aquest mateix àmbit, s’ha fet una previsió de les accions pel nou curs i la implementació del Pla de sensibilització per a la igualtat de gènere als centres educatius.

Etiquetes

Comentaris

Trending