El vot digital dona una victòria estèril a Manuel Valls en el recompte andorrà de les legislatives

L'exprimer ministre francès obté 105 sufragis per 101 de Stéphane Vojetta i 100 de Renaud Le Berre però no pot passar a la segona volta dels comicis

Comentaris

Manuel Valls durant la trobada amb els residents francesos a Andorra.
Manuel Valls durant la trobada amb els residents francesos a Andorra.

El recompte dels vots digitals ha donat la victòria a Manuel Valls en les votacions fetes entre els residents francesos a Andorra per a la primera volta de les eleccions legislatives. A l'urna es va imposar el candidat del partit d'ultradreta Reconquesta, Nicolas Chamoux  amb 49 vots mentre que Valls en va treure 62. En els vots digitals, el candidat del partit de Macron també ha estat segons però els 63 vots han estat suficients per imposar-se en el global amb 105 vots, per 101 de l'actual diputat Stéphane Vojetta, i 100 de Renaud Le Berre -unió d'esquerres-. Aquests darrers passen a la segona volta.

A Andorra han votat 511 electors i la gran majoria (328) ha optat per fer-ho per internet amb al qual cosa la presència a l'urna durant la jornada de diumenge va ser mínima amb 183 votants que han escollit els seus representants a segona volta que tindrà llloc el pròxim dia 19  El guanyador serà la veu a l'Assemblea Nacional dels residents francesos de la cinquena circumscripció que inclou a més d'Andorra, Mònaco, Portugal i Espanya.

El cartell de Nicolas Chamoux, el segon per la dreta.

Relacionat

L’ultradreta s’imposa a l’urna andorrana en la primera volta de les legislatives franceses

El fet més destacable ha estat una derrota de Manuel Valls que ha estat provocada en gran part per la decisió de l'actual diputat, Stéphane Vojetta de presentar-se a la reelecció. Militant del mateix partit que Valls, Vojetta va mantenir la candidatura després que el president de França, Emmanuel Macron escollís l'exprimer ministre i exregidor de l'ajuntament de Barcelona. Vojetta va ser expulsat de partit i les eleccions han comptat amb dos candidats amb el mateix programa. La suma dels vots d'un i altre hauria donat a la República en Marxa una amplia majoria de cara a a segona volta. A banda d'Andorra, Valls també s'ha imposat a Mònaco.

L'ex primer ministre ha tancat aquest dilluns el seu compte de twitter i no ha demanat directament el vot per a Vojetta a la segona volta, però ha fet una crida a no votar el candidat de la unió d'esquerra.

Comentaris (2)

Trending