L’ultradreta s’imposa a l’urna andorrana en la primera volta de les legislatives franceses

El candidat de la Reconquesta de Zemmour s’imposa amb 49 vots per davant dels 42 de Manuel Valls (42) amb una irrisòria participació presencial del 7,5% del cens però tots dos queden fora per a la segona volta en el conjunt de la circumscripció

El cartell de Nicolas Chamoux, el segon per la dreta.
El cartell de Nicolas Chamoux, el segon per la dreta. Toni Solanelles

El candidat que representa en la circumscripció on s’inclou Andorra en les legislatives franceses el moviment ultradretà Reconquesta que lidera Éric Zemmour hauria aconseguit 49 dels irrisoris 187 vots que s’han dipositat a l’urna durant la jornada d’avui, la primera volta per escollir primer ministre. L’ex-màxim mandatari executiu francès Manuel Valls, ara enrolat amb La República en Marxa d’Emmanuel Macron ha obtingut 42 vots. Cap dels dos, però, no passa el tall en el conjunt de la circumscripció.

Els resultats referits només tenen a veure els sufragis dipositats a l’urna, i que representen el 7,5% del cens total. Caldrà veure la incidència del vot per Internet i si fa canvir la tendència. El vot electrònic és molt més voluminós que el presencial. En aquest marc, s’han emès 187 paperetes, de les quals, quatre, han estat blanques. El ‘soci’ de Zemmour, Nicolás Chamoux, hauria obtingut, com s’ha dit, 49 vots. L’ha seguit Valls amb 42 vots i, darrere, l’actual representant de la circumscripció, el repudiat per Macron Stéphane Vojetta, que ha recollit 35 sufragis.

Els electors arriben en comptagotes a l'ambaixada francesa.

Relacionat

Els francesos acudeixen a votar en comptagotes en la primera volta de les legislatives

Més enrere ha quedat, amb 28 vots, el representant de les esquerres, el ‘delegat’ de Melenchon Renaud Le Berre, que és un dels tres candidats que han estat fent campanya directament al Principat. Després cal cercar, amb dotze vots, Marc Ridelle. Com a curiositat, per dir-ho d’alguna manera, el representant del moviment encapçalat pe Marine Le Pen, Serge Bies, no ha aconseguit ni un sol vot.

ambaixada

Els dos candidats més votats a Andorra a nivell presencial, però, no passen a la segona volta en el conjunt de la cinquena circumscripció, que a banda del Principat inclou també Espanya, Portugal i Mònaco. Així, els electors hauran de triar entre Le Berre i Vojetta, l’actual diputat. En el conjunt de la circumscripció, el candidat de l’esquerra ha obtingut el 27,24% dels vots i l’actual representant, un 25,39%. Més enrere han quedat Valls (15,85%), el republicà Laurent Goater (7,26%) i Chamoux, amb el 6,48%.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending