Unidas Podemos confia tancar aquest mes un acord sobre el frau fiscal amb Andorra en l’aire

La tramitació de la llei continua encallada al Congrés -i sort n’hi ha per al Principat- per la manca d’entesa entre els dos partits que lideren el govern espanyol

Pablo Echenique en una intervenció en seu parlamentària.
Pablo Echenique en una intervenció en seu parlamentària. ARXIU

Unidas Podemos espera tancar durant el que resta de mes un acord sobre la llei antifrau que està a tràmit parlamentari al Congrés espanyol des de l’octubre i que des de llavors està encallada tot i que el govern de l’Estat veí hi comptava sobre manera atès que dóna noves eines per aconseguir més recaptació i a nivell pressupostari s’hi comptava. Aquesta és la llei en la discussió de la qual va aparèixer Andorra arran del cas dels ‘youtubers’ i la possibilitat que es pogués incloure el Principat en una nova mena de llista negra espanyola de països poc cooperadors en matèria fiscal.

El projecte de llei continua encallat perquè els dos socis de l’executiu espanyol, PSOE i Unidas Podemos, mantenen serioses diferències sobre diferents aspectes del text. El grup liderat per Pablo Echenique formalment no va presentar esmenes a la iniciativa legislativa perquè inicialment les havia pactat amb el grup socialista. Però com que aquest no va estar d’acord amb totes les peticions dels ‘podemites’, finalment aquests darrers van declinar signar les esmenes.

Aquest projecte de llei i la discussió que hi al tomb d’ell -el PSOE no hi veu tanta urgència malgrat que la ministra espanyola d’Hisenda, María Jesús Montero, comptava amb un bon feix de diners que possibilita el text amb noves inspeccions sorpresa i altres- pretén posar-lo el cap de Govern, Xavier Espot, sobre la taula de la reunió bilateral que aquesta propera setmana celebrarà a Soldeu amb Pedro Sánchez, el president espanyol, en el marc de la Cimera Iberoamericana.

El cap de Govern, Xavier Espot, durant la compareixença per desgranar el programa de la Cimera Iberoamericana.

Relacionat

Espot espera llimar les diferències fiscals amb Espanya durant la Cimera

Els socialistes pretenen aconseguir un consens ampli sobre el text o, almenys, volen parlar amb totes les formacions o gairebé totes les que tenen representació a la cambra baixa parlamentària espanyola i, també, amb diferents agents i interlocutors sobre la matèria. En aquest sentit, al Principat s’espera que també es tingui en compte l’observació que s’hi fa per tal que no surti fiscalment malparat el país, a qui l’alentiment de la tramitació li ha anat d’allò més bé ja que no s’estava al cas de tot l’enrenou que hi havia sobre la qüestió.

Comentaris (2)

Trending