Reobert el procés perquè els residents bascos i gallecs puguin votar als comicis del 12 de juliol

Els electors podran enviar el seu sufragi per correu o dipositar-lo presencialment al consolat per a una cita amb les urnes que estava prevista pel 5 d’abril i es va ajornar per culpa del coronavirus

Es podrà votar presencialment a la legació diplomàtica del carrer Prat de la Creu.
Es podrà votar presencialment a la legació diplomàtica del carrer Prat de la Creu.

El consolat espanyol ha tornat a obrir el procés perquè els residents d’origen basc o gallec puguin votar en les eleccions que totes dues comunitats autònomes han de celebrar el 12 de juliol. Els comicis estaven previstos pel passat 5 d’abril, però es van suspendre a conseqüència de l’esclat de la crisi sanitària provocada pel coronavirus. Igual que amb anteriors cites amb les urnes, es podrà enviar el vot per correu o dipositar-lo de forma presencial a la legació diplomàtica.

Tant el govern d’Euskadi com el de Galícia, veient que l’evolució de la pandèmia de la Covid-19 als seus territoris és positiva, han decidit reprendre la cursa electoral i han fixat la data dels comicis pel dia 12 de juliol. La convocatòria ha posat també en marxa els engranatges que han de permetre votar als ciutadans gallecs o bascos residents a l’estranger, entre ells els andorrans.

Es podrà enviar el vot per correu fins al 7 de juliol i, del 8 al 10, dipositar-lo en persona al consolat

El consolat ja ha fet pública la informació sobre com es desenvoluparà aquesta cita electoral. De fet, des del passat dilluns ja es pot consular si s’està correctament inscrit al cens electoral i, en cas contrari, fer la pertinent reclamació. El termini d’aquest tràmit finalitza dilluns vinent.

Al mateix temps, es posa en marxa el termini per demanar el vot pregat. És a dir, sol·licitar poder rebre al domicili la documentació necessària per exercir el sufragi, principalment les paperetes de les diferents forces que hi concorren. El temps límit per aquesta petició expira el dia 13 de juny.

Com en anteriors cites electorals, els votants disposaran de dues opcions. La primera, enviar el seu sufragi per correu des de les diferents oficines del país. Aquesta possibilitat estarà disponible fins al dia 7 de juliol. És a dir, el dimarts previ al dia dels comicis. Després, també es podrà exercir el vot de forma presencial al consolat, del dimecres 8 al divendres 10, tot i que hi ha la possibilitat, com ha succeït en altres cites electorals, que aquest termini es pugui ampliar.

Etiquetes

Comentaris

Trending