Les negociacions amb la Unió Europea centren la trobada entre Espot i el ministre d’Estat de Mònaco

La finalitat d’aquesta visita oficial de Pierre Dartout és refermar la cooperació existent entre els dos països

Comentaris

Dartout i Espot aquest dijous a Govern.
Dartout i Espot aquest dijous a Govern. SFGA/CARLES ESTEVE

El cap de Govern en funcions, Xavier Espot i el ministre d’Estat de Mònaco, Pierre Dartout, ha analitzat la situació socioeconòmica global i l’estat de les negociacions amb la Unió Europea (UE). És el segon cop que Espot i Dartout coincideixen, donat que ja van mantenir una breu reunió bilateral en el marc de la COP-27 a Xarm El-Xeikh el novembre passat.

La finalitat d’aquesta visita oficial de Pierre Dartout és refermar la cooperació existent entre Andorra i Mònaco i compartir temes d’interès comú. En la reunió bilateral al despatx del cap de Govern, Espot ha estat acompanyat per la ministra d’Afers Exteriors en funcions, Maria Ubach, i l’ambaixadora d’Andorra a França i Mònaco, Eva Descarrega. La delegació monegasca l’han completat la ministra de Relacions Exteriors i de la Cooperació, Isabelle Berro-Amadeï, i l’alta comissària pels Afers Europeus, Isabelle Costa.

Després de la reunió amb Espot, Dartout s’ha trobat també amb la síndica general, Roser Suñé, tant a la Casa de la Vall com al Consell General. Posteriorment, ambdues delegacions han visitat l’església de Santa Coloma i l’Espai Columba.

Demà divendres, segon dia de visita oficial, estan previstes dues reunions bilaterals temàtiques centrades especialment en temes financers la primera, i en promoció turística la segona. Posteriorment, el cap de Govern en funcions i el ministre d’Estat oferiran una roda de premsa conjunta.

Etiquetes

Comentaris

Trending