Jover defensa l’actuació de la policia espanyola: “és natural prioritzar la seguretat pública”

El portaveu del Govern admet que els controls a l’N-145 per recercar dues persones fugades “van generar un problema de mobilitat que no ens agrada” però entén que no es pot parlar d’una decisió “arbitrària”

Cues a una de les rotondes de Sant Julià el dia dels controls fronterers.
Cues a una de les rotondes de Sant Julià el dia dels controls fronterers.

El Govern, almenys de portes enfora, s’ha mostrat comprensiu amb l’actuació de la policia espanyola que diumenge a la tarda va generar cues quilomètriques en l’operació sortida del cap de setmana. El portaveu, Eric Jover, ha posat en relleu que els controls engegats pel cos d’ordre a l’N-145 responien “a un problema de seguretat” i, per tant, no es poden qualificar “d’arbitraris”. Des de l’executiu, es considera que “és natural prioritzar la seguretat pública”.

El caos generat va ser important. Enorme. Les cues van allargar-se fins a la Margineda i la situació no es va normalitzar fins a gairebé les onze de la nit. Són centenars els cotxes que es van veure atrapats, havent de trigar hores per trajectes que, en circumstàncies normals, tot just necessitarien uns minuts. I tot pels controls engegats per la policia espanyola arran que dues persones que havien controlat sortint de la frontera del riu Runer aprofitessin una badada dels agents per sortir cames ajudeu-me cap a la muntanya.

Retencions a l'interior del túnel de la Tàpia.

Relacionat

Indignació màxima per sis hores de caos per sortir d’Andorra

Malgrat la situació, i tot i admetre que “es va generar un gran problema de mobilitat i això no agrada ni al Govern ni als ciutadans ni als visitants”, Jover ha volgut remarcar que “la motivació va ser un problema de seguretat” i no pas “una actuació arbitrària”. En concret, “es buscava unes persones”.

Per això, el portaveu de l’executiu ha apuntat que “encara que generi moltes incomoditats, hi ha un element de seguretat ciutadana pel mig que s’ha de prioritzar”. Així, i almenys públicament, el Govern entén que no cal ser crític amb l’actuació de la policia nacional. Sí que ha volgut posar en relleu, però, que “de seguida que vam veure el que passava, ens vam posar en contacte amb les autoritats espanyoles per veure com ens podíem coordinar”.

El ministre portaveu ha recordat el recent pont de la Puríssima durant el qual “es va facilitar per part d’Espanya diferents carrils de sortida”. Per tant, ha afirmat que “en condicions normals, hi ha una coordinació”. El que va passar diumenge, però, “surt de la normalitat”. I el motiu era prou justificat, a l’entendre de Jover. “La seguretat està per sobre de la comoditat dels ciutadans”, ha afirmat, tot indicant que “pensem que la policia va sospesar tot i va fer prevaldre aquest element”.

Comentaris (11)

Trending