Govern, convençut que el parc solar del planell de la Tosa “està en territori andorrà”

Jover nega que hi hagi cap “conflicte” amb Espanya o Catalunya però sí que admet que, davant els dubtes generats sobre la propietat del terreny, s’ha optat per “treballar conjuntament”

Una vista de l'espai on s'està construint el parc solar.
Una vista de l'espai on s'està construint el parc solar. NORD ANDORRÀ

Pel que Govern, la situació generada arran dels dubtes sorgits sobre si el terreny on s’està construint el parc solar del planell de la Tosa pertany a Catalunya o Andorra no és pas “un conflicte”. Així ho ha volgut destacar el portaveu de l’executiu, Eric Jover, que sí que ha indicat que, davant els interrogants sorgits, sí que s’ha volgut contactar de seguida amb les autoritats catalanes. El ministre, però, també ha remarcat que, per al gabinet, es tracta de territori del Principat.

L’avís llançat ara fa uns dies pels responsables del Parc Natural de l’Alt Urgell ha generat un important moviment. I inquietud. I és que al planell de la Tosa l’empresa Nord Andorrà està impulsant un ambiciós projecte de parc solar. I, si les sospites dels gestors de l’espai natural acaben confirmant-se, això suposaria que parc de la instal·lació s’estaria construint en terreny català.

Els panells que s'estan plantant al planell de la Tosa.

Relacionat

Catalunya estudia si una part del parc solar de Pal li envaeix territori

Jover ha admès que la situació els ha obligat a “actuar proactivament” i “posar-nos en contacte amb les institucions espanyoles i catalanes per treballar conjuntament”. Això sí, en tot moment, el ministre portaveu ha volgut remarcar que no és correcte, al seu entendre parlar de “conflicte”, ja que “no tenim cap notícia oficial que hi hagi una dificultat per part de les autoritats dels països veïns”.

Més enllà d’això, des del Govern s’ha volgut remarcar que, almenys ara per ara, la sensació és que l’autorització a Nord Andorrà es va donar de forma correcta. “Hem verificat la cartografia i, a parer del Govern la infraestructura està a territori andorrà”, ha afirmat.

Comentaris (2)

Trending