La primera reunió entre la comissió andorrana i l’espanyola es va celebrar a Madrid fa unes setmanes, i d’allà en va sorgir el grup tècnic que s’encarregarà, i s’està encarregant, dels diversos estudis que s’han de portar a terme a la zona fronterera. Ros ha especificat que són vuit els punts que preocupen, “són possibles de dictamen, no dic de problemes, sinó de dictamen”. Malgrat això, i tenint en compte els antecedents, tampoc no es pot descartar que això pugui portar conflictes de nou.
Actualment la comissió tècnica està portant a terme la recerca d’informació legal a ajuntaments, notaries i registres. Termini per començar les tasques sobre el terreny, de moment, no es té. “Primer s’ha d’estudiar tot molt bé, s’ha d’estar ben documentats”, ha assenyalat Ros. Així mateix, ha volgut deixar clar que per arribar a un acord entre França i Andorra es va haver de fer un estudi previ, i que serà el mateix que es farà amb Espanya.
APROVACIÓ DE LA POSSIBILITAT DEL TREN
L’ambaixador també s’ha pronunciat pel que fa a l’estudi de viabilitat que es portarà a terme per tenir una connexió ferroviària. Ros ha assenyalat que sap que arribaria fins a Escaldes i que “tot el que sigui ajudar a la millora de les comunicacions, donarem tot el nostre suport”. Així mateix, ha explicat que, a les diverses reunions que es fan amb el ministeri de Transports espanyol, ja s’ha parlat d’estudiar diferents vies, i que aquesta seria una d’elles. “Ja sabem que l’aèria funciona molt bé i podem parlar d’èxit”, ha remarcat.
Comentaris