Fins a vuit punts fronterers possibles de dictamen entre Espanya i França

La comissió tècnica continua treballant en la part documental d’aquesta disputa que va sorgir entre els dos països arran el parc fotovoltaic al planell de la Tossa

Un dels agents rurals al planell de la Tosa fent la revisió cartogràfica.
Un dels agents rurals al planell de la Tosa fent la revisió cartogràfica. Agents Rurals

Fa unes setmanes que es va crear la comissió tècnica amb figures andorranes i espanyoles que es van posar a treballar immediatament en el conflicte fronterer existent entre ambdós països. La disputa va sortir arran el parc fotovoltaic al planell de la Tossa, i ha anat evolucionant. L’ambaixador espanyol, Àngel Ros, ha especificat que hi ha fins a vuit punts possibles de dictamen. És a dir, que podrien arribar a ser objecte de disputa.

La primera reunió entre la comissió andorrana i l’espanyola es va celebrar a Madrid fa unes setmanes, i d’allà en va sorgir el grup tècnic que s’encarregarà, i s’està encarregant, dels diversos estudis que s’han de portar a terme a la zona fronterera. Ros ha especificat que són vuit els punts que preocupen, “són possibles de dictamen, no dic de problemes, sinó de dictamen”. Malgrat això, i tenint en compte els antecedents, tampoc no es pot descartar que això pugui portar conflictes de nou.

El parc solar del planell de la Tossa.

Relacionat

Andorra i Espanya encomanen un estudi tècnic per resoldre les divergències en els límits fronterers

Actualment la comissió tècnica està portant a terme la recerca d’informació legal a ajuntaments, notaries i registres. Termini per començar les tasques sobre el terreny, de moment, no es té. “Primer s’ha d’estudiar tot molt bé, s’ha d’estar ben documentats”, ha assenyalat Ros. Així mateix, ha volgut deixar clar que per arribar a un acord entre França i Andorra es va haver de fer un estudi previ, i que serà el mateix que es farà amb Espanya.

APROVACIÓ DE LA POSSIBILITAT DEL TREN

L’ambaixador també s’ha pronunciat pel que fa a l’estudi de viabilitat que es portarà a terme per tenir una connexió ferroviària. Ros ha assenyalat que sap que arribaria fins a Escaldes i que “tot el que sigui ajudar a la millora de les comunicacions, donarem tot el nostre suport”. Així mateix, ha explicat que, a les diverses reunions que es fan amb el ministeri de Transports espanyol, ja s’ha parlat d’estudiar diferents vies, i que aquesta seria una d’elles. “Ja sabem que l’aèria funciona molt bé i podem parlar d’èxit”, ha remarcat.

Etiquetes

Comentaris

Trending