Andorra participa a la IV Conferència Iberoamericana de Gènere

La secretària d’Estat d’Afers Socials, Teresa Milà, ha acudit a Santo Domingo per formar part de la reunió, on hi va intervenir al diàleg sobre inclusió, democràcia i sostenibilitat

Comentaris

La trobada d'Afers Socials a la Cimera Iberoamericana
La trobada d'Afers Socials a la Cimera Iberoamericana

La secretària d’Estat d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Teresa Milà, ha participat en la IV Conferència Iberoamericana de Gènere, que se celebra a Santo Domingo entre dijous i divendres d’aquesta setmana. La trobada de ministres i secretaris d’estat iberoamericans és una de les reunions que s’estan celebrant enguany com a prèvia a la Cimera entre Caps d’Estat i de Govern que acollirà la República Dominicana sota el lema ‘Cap a una Iberoamèrica Incloent i Sostenible’.

Milà va intervenir aquest dijous en el diàleg ministerial sobre inclusió, democràcia i sostenibilitat amb perspectiva de gènere, destacant la necessitat de lluitar contra la desigualtat de gènere i avançar cap a una participació equitativa de les dones.  En aquest sentit, Milà va recordar que un dels majors reptes actuals és el canvi climàtic i els seus efectes mediambientals, socials, polítics, econòmics i en l’àmbit de la salut. “Les respostes per fer front a la crisi climàtica i als seus efectes en el nostre planeta no poden sinó partir d’una perspectiva col·lectiva, tenint en compte l’afectació a poblacions vulnerables, entre les quals, les dones estan desproporcionadament afectades”, va afirmar, destacant les accions que està duent a terme el Govern per fer front al canvi climàtic i alhora fomentar la transició energètica.

Aquest divendres, la secretària d’Estat ha participat com a ponent en la taula rodona centrada en la sostenibilitat mediambiental amb enfocament de gènere; de la qual també han format part la Directora General del Servei Plurinacional de la Dona i la Despatriarcalizació de Bolívia, Wendy Jhael Pérez, la membre del Secretariat Nacional de la Federació de Dones Cubanes i diputada a l’Assemblea Nacional del Poder Popular, Yaneidys Pérez, i finalment la presidenta executiva del Banc Adopem, Mercedes Canalda.

En el seu discurs, la secretària d’Estat ha posat en relleu la importància d’integrar la perspectiva de gènere en la resposta a les catàstrofes generades per fenòmens naturals, especialment en el canvi climàtic. “Considero necessària la formació en perspectiva de gènere de cara a la realització de polítiques públiques i avaluacions per aconseguir revertir aquestes desigualtats i assegurar que no queda ningú exclòs”, ha apuntat.

Comentaris

Trending