Andorra aporta 11.000 euros per combatre els efectes de les armes químiques

En nom del Principat, l’acord l’ha subscrit l’ambaixadora Esther Rabasa en un acte que s’ha dut a terme a l’Haia

Esther Rabasa i Fernando Arias durant la signatura.
Esther Rabasa i Fernando Arias durant la signatura. OPAQ

El Govern d'Andorra ha aportat 6.000 euros al fons fiduciari voluntari en suport de la Xarxa Internacional de Suport a les Víctimes de les Armes Químiques i 5.000 euros més a un fons fiduciari especial de l'Organització per a la Prohibició de les Armes Químiques (OPAQ) que pretén donar suport a la construcció d’una nova instal·lació, el Centre de Química i Tecnologia de l’OPAQ (Centre Chemtech).

Les contribucions es van formalitzar aquest dimecres a l’Haia durant una cerimònia entre la representant permanent d'Andorra davant l'OPAQ, l’ambaixadora Esther Rabasa, i el director general de l'OPAQ, Fernando Arias. Rabasa va explicar durant l’acte de signatura que aquest 2021, Andorra ha decidit fer una contribució addicional de 5.000 euros al Chemtech Center. “Amb una aportació total de 16.000 euros repartits en tres anys, Andorra vol mostrar el seu compromís amb el projecte i assegurar l'operativitat de el centre des del principi. Andorra també continua donant suport al treball essencial de la Xarxa Internacional de Suport a les Víctimes de les Armes Químiques”.

El director general de l’OPAQ va mostrar el seu agraïment “per la contribució de Govern d'Andorra, que ajudarà a garantir que el suport a les víctimes segueixi sent una part fonamental de la feina de l'OPAQ. La nostra capacitat col·lectiva per fer front a l’amenaça d'atacs amb armes químiques, abordar els desafiaments futurs i evitar que altres siguin víctimes d'aquestes armes detestables es millorarà a través de les activitats que es duran a terme al Chemtech Center”. Arias va encoratjar als Estats membres a seguir donant suport a les activitats prioritàries de l'OPAQ, inclòs el projecte Chemtech Center.

Etiquetes

Comentaris

Trending