Les tensions internes a Finances deixen el Govern sense director de Pressupost

Jordi Babi Montellà va plegar divendres després de fitxar pel comú d’Encamp, on ha trobat acomodació per poder deixar l’administració general

El titular de Finances, Eric Jover, donant explicacions sobre el pressupost.
El titular de Finances, Eric Jover, donant explicacions sobre el pressupost. Toni Solanelles

El ministre de Finances, Eric Jover, haurà de designar director nou per a l’àrea de pressupost del seu equip. Divendres va ser el darrer dia de Jordi Babi Montellà al capdavant del departament, que va passar a ocupar poc després de l’inici del present mandat legislatiu. Les tibantors internes a Finances, la manca de sintonia que tenia almenys amb algunes de les persones clau del ministeri, haurien empès Babi Montellà a deixar l’administració general i buscar acomodament fora.

Fa unes setmanes el comú d’Encamp, en una sessió ordinària, va anunciar la incorporació de Babi Montellà com a director del departament de Finances comunal. En aquest cas agafarà el relleu de Marc Juan, que hauria trobat una sortida professional que, segons les fonts, li interessa més sense transcendir quina és la destinació. Sia com vulgui, i gràcies a la sintonia que Babi Montellà té, per exemple, amb el conseller comunal encampadà Nino Marot acabaria aterrant a la corporació liderada per Laura Mas i Jean-Michel Rascagnères.

Segons les fonts, Babi, força crític amb algunes de les decisions que va adoptant l’executiu, en matèries diverses, també tenia molts enfrontaments amb dues persones amb qui pel seu càrrec s’hauria d’entendre i que, alhora, són elements clau en l’engranatge del ministeri: la interventora general, Meritxell Bonell, i el cap d’àrea de pressupost, Salustià Chato. De fet, Babi Montellà va assumir la direcció de Pressupost una vegada Chato, que ostentava el càrrec, va ser nomenat secretari d’Estat d’Economia, un càrrec que no arribaria a prometre.

Les manifestes desavinences que hi hauria entre els tres comandaments del ministeri que lidera Jover haurien portat, segons les fonts, Jordi Babi a buscar-se una altra sortida professional. Hores d’ara, no s’hauria comunicat formalment el recanvi de Babi, que era director des del juny del 2019 i que amb anterioritat, des del 2016, havia estat interventor delegat. Encara abans havia estat al sector privat exercint d’auditor per a firmes com ara KPMG i RSM Gassó.

Comentaris (10)

Trending