Els socialdemòcrates reclamen saber què passa amb la disbauxa dels reglaments de Funció Pública

El PS vol aclarir perquè la feina al seu dia encomanada a Deloitte sobre les graelles salarials dels funcionaris no està donant els seus fruits

Judith Salazar en una compareixença a la sala de premsa del Consell.
Judith Salazar en una compareixença a la sala de premsa del Consell. Toni Solanelles

Els socialdemòcrates tenen la mosca rere l’orella amb la reglamentació, no aprovada encara gairebé tres anys després del que hauria d’haver estat, relativa a aspectes com la productivitat i la carrera professional dels funcionaris. La regulació penja de la llei de la Funció Pública que va entrar en vigor el març del 2019 i per elaborar els reglaments que s’havien de desplegar al cap de mig any es van contractar els serveis de Deloitte. La feina feta per la consultora, ara per ara, no hauria tingut cap mena de resultat.

O això almenys és el que pretén aclarir el grup parlamentari socialdemòcrata. Amb aquest objectiu, la consellera general Judith Salazar ha entrat una demanda d’informació en relació amb adjudicacions i contractes de treball de l’administració pública. Salazar ha sol·licitat al Govern que faciliti tota la documentació relativa a la revisió de les graelles salarials de tots els cossos i dels llocs de treball de l’administració pública, així com la de l’elaboració de reglaments de carrera professional horitzontal i d’avaluació de l’acompliment a la funció pública.

Tots aquests reglaments, entre altres coses, lliguen amb el debat relatiu a l’abonament de triennis o quinquennis, que fa dies que afecta diversos funcionaris i respecte del qual fins i tot el sindicat de personal (Sipaag) ha iniciat accions legals que no descarten que acabin judicialitzant-se. Més enllà d’això, Salazar assegura que vol intentar entendre “l’estat de la qüestió” i saber per quin motiu s’està retardant tot plegat.

Més quan suposadament Deloitte, amb un contracte més que notable, va fer la seva feina i semblaria que Funció Pública no hauria quedat satisfet amb el treball realitzat, fins al punt que el ministeri que ara comanda Trini Marín hauria contractat com a càrrec de confiança l’ex-secretari d’Estat i ex-conseller general demòcrata Josep Anton Bardina perquè faci una feina similar. Almenys aparentment.

Comentaris (2)

Trending