Un sistema informàtic de rastreig de casos de coronavirus a mig gas

Govern adjudica per 25.000 euros diverses millores i el manteniment per al programari Pandemius, que especialment usen els especialistes de l’Oficina Covid

L'Oficina Covid usa el programari Pandemius.
L'Oficina Covid usa el programari Pandemius. Toni Solanelles

El Govern ha adjudicat per 25.000 euros en xifres rodones diverses millores i el manteniment del programari informàtic Pandemius, que essencialment usen els rastrejadors de l’Oficina Covid per poder lligar caps i fer un millor seguiment dels malalts de coronavirus i els seus contactes. El programa, després d’uns inicis complicats, està donant bons resultats, però els darrers temps sempre que sortia algun inconvenient, alguna petita anomalia, era difícil de gestionar perquè no hi havia un contracte de manteniment.

Aquesta incidència s’hauria de solucionar ara, amb l’adjudicació que es fa a Tècniques d’Avantguarda, que és alhora l’empresa que al seu dia va confeccionar el programari pràcticament a mida. D’una banda se li atorga per 17.587 euros el desenvolupament del projecte i, d’altra banda, es destinen 7.419 euros més per al manteniment del programari. A mida que es va fent funcionar el sistema informàtic es van trobant noves necessitats que cal implementar.

L’arrencada del programari, s’ha dit ja, no va ser fàcil en cap cas. Ben al contrari. Però és que fins que no es va posar en marxa aquesta eina informàtica, els rastrejadors pràcticament feien la seva feina de seguiment dels contactes a mà. A través de fulls i fitxes de paper on anaven fent, com si un arbre genealògic es tractés, els diferents ‘embrancaments’ entre les persones relacionades.

Etiquetes

Comentaris

Trending