El SAAS confirma que repetirà el concurs per a la direcció financera

L’ens que gestiona els centres sanitaris del país ha desestimat recórrer la decisió judicial i elaborarà un nou plec de bases encara que només podran optar a la plaça les onze persones que hi van aspirar fa dos anys

El SAAS ha descartat recórrer contra la sentència de primera instància.
El SAAS ha descartat recórrer contra la sentència de primera instància. ARXIU

Pocs dubtes hi havia després de les paraules del ministre de Salut i president del consell directiu del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), Joan Martínez Benazet, que va afirmar que tot feia indicar que es repetiria el concurs per a l’elecció d’un responsable de la direcció financera de l’ens que gestiona els centres sanitaris del país. El concurs es repetirà. El SAAS ha descartat definitivament presentar un recurs contra la sentència de primera instància que obligava la parapública a fer marxa enrere pel deficient procés seguit.

Després de valorar-ho jurídicament, el SAAS hauria arribat a la conclusió que portar el cas a la sala administrativa del Tribunal Superior (TS) només li podia comportar que un nou ensurt, que el tribunal li piqués encara més la cresta. I és que la sentència de la Batllia davant el recurs presentat per una de les persones que l’estiu del 2018 es va presentar al procés estava basada en la jurisprudència del TS. I tot i la contundència dels arguments jurídics emprats i, per tant, la congruència de la resolució, era encara prou amable amb el SAAS.

El nombre d'hospitalitzats es manté en disset, tres dels quals a l'UCI.

Relacionat

La Batllia anul·la dos anys després el concurs que va servir per triar cap financer al SAAS

El demandant no només havia qüestionat la composició del tribunal, que realment no era tribunal ni era res i que acaba sent el nucli essencial de la decisió judicial. També havia deixat clar que tot el procés en sí havia estat, com a mínim, un desastre. Amb mala fe o no, seria una altra cosa. Però tal i com es van fer les proves, la participació d’una empresa externa de recursos humans i tot plegat deixaven molt a desitjar i sobre aquests extrems ja no s’hi va referir el Tribunal de Batlles i ara hi havia el perill que el TS si ho fes.

No caldrà. El SAAS elaborarà un nou plec de bases i contactarà amb tots els aspirants que fa poc més de dos anys que es van presentar al procés -onze persones- per oferir-los l’oportunitat de tornar-se a presentar al concurs. De tornar a sotmetre’s a unes proves. No està clar si tots els candidats que ho van ser fa dos anys ho vulguin ser ara. També hi ha alguns dels aspirants que temen que s’hagi de buscar la fórmula, sí o sí, que qui ha estat ocupant el càrrec els dos darrers anys torni a guanyar la plaça.

Comentaris (5)

Trending