El SAAS admet que el concurs per triar cap financer “va ser poc polit” i el repetirà

El ministre de Salut i president del consell directiu de la parapública dóna a entendre que s’acatarà la sentència de la Batllia tot i estar a l’expectativa dels dictàmens finals dels serveis jurídics

Accés a les instal·lacions hospitalàries.
Accés a les instal·lacions hospitalàries. ARXIU

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) repetirà el concurs per escollir cap de finances de la institució. Aixó ho ha assegurat el ministre de Salut i president del conselle directiu de l’organització, Joan Martínez Benazet. No obstant, s’està pendent d’alguns dictàmens jurídics que acabin d’establir la posició del SAAS en el plet administratiu engegat per un dels aspirants a la plaça que no va ser triat. Fonts de l’organisme han reconegut que el procés de selecció “va ser molt poc polit” i han admès les mancances que la Batllia ha determinat.

Encara que Martínez Benazet no ho ha dit i caldrà que els serveis jurídics així ho estableixin, el més previsible és que el SAAS acabi acatant la sentència de la secció administrativa del Tribunal de Batlles i ni tan sols recorri a la instància superior. De fet, jurídicament no tindria gaire sentit fer-ho. La ponent del tribunal, Immaculada Rodríguez, en una sentència avançada per l’Altaveu, es refereix constantment a jurisprudència del Tribunal Superior per avalar la fonamentació jurídica d’una resolució que tot i voler ser conciliadora amb la deixadesa mostrada pel SAAS en el concurs és prou contundent en la reprimenda que li adreça.

La composició del comitè de selecció va ser més que deficient. Tècnicament gairebé ni tan sols va existir, ve a dir la resolució dictada recentment després de més de dos anys d’haver estat promoguda per un dels participants en el procés, que en el seu escrit de demanda relatava autèntics despropòsits, amb bona fe o sense, durant un procediment que hi va haver, com a mínim, errors constants sobre els quals la Batllia no es pronuncia i potser el Tribunal Superior ho hauria de fer en cas d’un eventual recurs.

El nombre d'hospitalitzats es manté en disset, tres dels quals a l'UCI.

Relacionat

La Batllia anul·la dos anys després el concurs que va servir per triar cap financer al SAAS

Martínez Benazet ha afirmat que “no tinc massa informació de la que ha aparegut als mitjans” i que espera que en la propera reunió del consell directiu del SAAS que se celebri li facilitin tota la informació i ja amb els informes jurídics escaients s’adopti la decisió escaient. Però el ministre ha donat a entendre que el més plausible és que s’acati la resolució i, en conseqüència, es faci marxa enrere fins a l’establiment del plec de bases i la composició del comitè de selecció.

La deficient o nul·la configuració de l’esmentat comitè de selecció és el que ha portat la Batllia a anul·lar el procés i el nomenament de la persona que hores d’ara i “a plena satisfacció” segons les fonts de la parapública du a terme les tasques de cap del departament de finances del SAAS. Textualment, el ministre ha assegurat que “es tornarà a convocar l’edicte”.

Comentaris (10)

Trending