Pujadas, Socias, Denis García o Solano entre els socis de les empreses que deuen ‘crèdits Covid’

Moltes de les societats que ha hagut d’executar l’Estat encara estan operatives, essent una constructora d’origen castellonenc -GFS Grup- la que més diners deu -220.657,34 euros- dels que apareixen en els darrers llistats públics

La impremta Solber hauria quedat a deure 134.751 euros.
La impremta Solber hauria quedat a deure 134.751 euros. arxiu

L’advocat Manuel Pujadas com a accionista minoritari d’un consultori mèdic, el controvertit empresari i cònsol honorari rus Narcís Socias a través d’una de les seves filles, el veteraníssim restaurador Denis García o l’històric impressor Gerard Solano apareixen, entre altres, entre els socis de les empreses que recentment han estat executades pel Govern per no pagar els crèdits que se’ls van concedir durant la crisi sanitària per mirar de poder tirar endavant els negocis amb suport (i aval) estatal.

Amb tot, dels llistats que s’han publicat recentment, i especialment d’aquell on apareixen prop d’una setantena de socis, la firma que més diners deu és una constructora domiciliada a Ordino però d’origen castellonenc anomenada GFS Grup. Una societat limitada fundada el 2017 al Principat i de la qual la cara visible seria l’empresari castellonenc Sergio David Beceiro Molina, que ja té almenys un parell d’empreses similars a la província valenciana. Un dels elements destacats de la relació de societats executades per impagament, és que moltes d’elles continuen operant amb normalitat.

La seu empresarial de Montmantell a Prat de la Creu.

Relacionat

Executen un aval a Montmantell per un ‘crèdit Covid’ impagat de 163.000 euros

És el cas dels restaurants Kokosnot, amb Pablo Pérez al capdavant i un ‘crèdit Covid’ reclamat de 112.752 euros. O El Tall a Taula, amb un impagament publicitat de 57.598 euros. Entre les societats que deuen, de llarg, més de cent mil euros n’hi ha tres que se n’han anat en orris o gairebé (o han abaixat la persiana, que també és el cas). La Impremta Solber de Gerard Solano hauria deixat impagat un crèdit de 134.751 euros, gairebé la mateixa quantitat que Andorrana de Càtering (134.512 euros), la firma que amb Denis García Abella, Joan Jiménez Isamat i Joan Armengol Ribas en l’accionariat des del 1993 va assumir en la seva darrera etapa la restauració de l’hospital i del Cedre. I llavors va esclatar la pandèmia.

Els treballadors temen no veure ni un cèntim del que se'ls deu.

Relacionat

La fallida del grup de seguretat que va tenir crèdit tou per la Covid arriba als 600.000 euros

També ha fet figa i ja ha estat citada en altres ocasions la companyia de transports Hispano Andorrana, que va deixar a deure 180.458 euros. Entre les societats el deute de les quals està per sobre dels cent mil euros hi hauria el Consultori Mèdic PG, controlat per Raquel Gámez Barea i amb Manuel Pujadas al seu accionariat. Aquest centre té un crèdit impagat segons la relació publicitada pel Govern de 113.881,34 euros. Entre els ‘llocs d’honor’ hi hauria una altra constructora, en aquest cas domiciliada a Encamp i amb vincles també espanyols: Construccions Grup Dos, que va a nom de Soraia Mònica Coelho Pereira i se li ha executat un aval per valor de 101.690,98 euros.

Si s’abaixa una mica el llistó i es van a cercar firmes que han estat executades pel Govern per no haver tornat el crèdit tou que se’ls va concedir durant la crisi sanitària, apareixen Jets SLU, amb Vicente Víctor Flames Albero al capdavant de l’accionariat i un impagament de 79.478 euros. Maquinària i Serveis del Principat, amb José Vallverdú de titular i un deute de 68.763 euros i Consumibles d’Informàtica Pirinencs, que havia explotat una botiga de recanvis de cartutxos de tinta a l’avinguda Tarragona, i a qui se li reclamen 56.740 euros també apareixen al llistat.

Guillem Casal, durant la roda de premsa.

Relacionat

Govern xifra en 3,2 milions els impagaments de crèdits tous i avisa que s’anirà a la Justícia

Com la immobiliària Habitatges Premium, vinculada a l’empresari i cònsol honorari rus Narcís Socias tot i no aparèixer ell en l’entramat societari. En efecte, l’esmentada societat deutora (54.005 euros) és titularitat d’una altra societat, Amanita Global, que al seu torn té formalment com accionistes, almenys fins fa poques dates, Ana Socias Sáenz i Manuel Vijande Serra. Vital Construccions i el Grup La Sal de Nelson Ferreira també superen els 50.000 euros. Amb 51.109 euros i 51.279 euros respectivament.

I entre altres societats o empreses que també deuen diners, encara que ja estan per sota de la barrera dels 50.000, però sobta perquè es tracta de firmes o negocis a priori operatius hi ha la Clínica Dental Diet Khan (48.200 euros), la Joieria Cellini (45.809 euros) o l’Escola Bressol Prada Casadet (36.334 euros). La relació és més extensa, però les quantitats són inferiors i, a més, algunes de les societats que apareixen al llistat, des que va ser ordenada la seva publicació, han abonat el deute. Com a mínim, sis de les societats que apareixien en la relació ho van fer, segons el ministeri de Finances.

Comentaris (31)

Trending