Executen un aval a Montmantell per un ‘crèdit Covid’ impagat de 163.000 euros

Durant la pandèmia l’administració va acabar concedit dues línies de suport financer al grup de transport de viatgers ara en fallida per un valor proper a 350.000 euros que difícilment recuperarà

La seu empresarial de Montmantell a Prat de la Creu.
La seu empresarial de Montmantell a Prat de la Creu. ALTAVEU

El ‘deute’ del grup Montmantell amb l’administració central creix una mica més. Aquest dimecres el Govern ha anunciat que ha hagut d’executar l’aval que cobria la línia de crèdit que durant la pandèmia es va concedir a la societat de transport de viatgers ara en fallida. Aquest crèdit tou o ‘crèdit Covid’ era per una quantitat de 163.155,31 euros. Tot i que la crisi sanitària i el tancament de fronteres va contribuir a la caiguda de l’empresa, semblava ja evident llavors que el grup anava pel mal camí.

En tot cas, el crèdit fallit l’aval del qual el Govern va acordar executar fa encara no quinze dies, no és l’únic impagament de la mateixa naturalesa que el grup té. En efecte, fa unes setmanes, en una relació molt més extensa d’empreses que es van beneficiar de ‘crèdits Covid’ que no han estat retornats, ja es va anunciar que La Hispano Andorrana tampoc no havia cobert la línia de finançament que se li va atorgar en el marc del mateix programa, en aquella ocasió la quantitat concedida arribava als 180.458,94 euros.

Per tant, el grup Montmantell, només per aquests dos crèdits, hauria rebut pràcticament 345.000 euros que difícilment l’administració podrà recuperar. Ni en el cas que l’afer acabi arribant als tribunals, que hi arribarà. Les dues societats han estat declarades en suspensió de pagaments i fallida i ara s’està tramitant la mateixa. En la massa de creditors s’hi haurà d’incloure el Govern, almenys, pels dos crèdits esmentats.

La relació publicada aquest dimecres al BOPA només conté dues societats a la llista. L’esmentada Montmantell SL i la societat El Broc Xic, relacionada amb la distribució alimentària i diversos establiments de restauració i afins, alguns dels quals, al nucli antic d’Andorra la Vella, ja sortien directament en l’anterior relació. En aquest cas, a El Broc Xic se li executa un aval per valor de 12.996,84 euros.

Comentaris (11)

Trending