La fallida del grup de seguretat que va tenir crèdit tou per la Covid arriba als 600.000 euros

Una vintena llarga de treballadors de Grusep intueix amb preocupació que difícilment percebrà ni un cèntim del que els va quedar a deure l’empresa tot i accedir als ajuts avalats per l’Estat durant la pandèmia

Els treballadors temen no veure ni un cèntim del que se'ls deu.
Els treballadors temen no veure ni un cèntim del que se'ls deu. arxiu

És, com la constructora Buiques, un dels casos paradigmàtics dels crèdits tous atorgats durant la pandèmia pel Govern. Empreses que ja anaven malament que van rebre el suport financer avalat per l’Estat i que poc després van anar-se en orris com tot ho feia pronosticar ja molt abans que l’administració atorgués el crèdit en qüestió. La fallida del Grup de Seguretat Privada d’Andorra (Grusep) ascendeix a uns 600.000 euros i la immensa majoria dels treballadors veuen amb preocupació que no percebran ni un cèntim d’allò que els deu.

Els treballadors fa poc encara que han hagut de fer gestions judicials en el marc de la fallida. De moment, l’intent de venda d’actius de Grusep queda més en intent que res més. Certament, tot allò que tenia l’empresa és, segons les fonts consultades, “molt poc atractiu”. I el forat que va deixar és molt gran -encara que ni de bon tros comparable al de la constructora esmentada- pel poc muntant que es pot mirar de recuperar. Això sí, judicialment s’estan fent les reclamacions que pertoca suposadament perquè Grusep pugui cobrar aquells deutes que ella havia contret també. Però ja se sap que quan van maldades, hi van de veres i del tot.

Una imatge del logotip de GRUSEP.

Relacionat

Una de les empreses amb crèdits fallits està lligada a la nova concessionària del transport sanitari

Els treballadors maleeixen els ossos de tot plegat. I encara ara no entenen com al seu dia l’administració va poder donar a l’empresa el crèdit tou que ha quedat a deure també. De vigilants, de treballadors, Grusep en tenia una bona estiva. Una vintena com a mínim. El que passa és que no pas tots estaven a jornada completa. Ni havia que sols feien hores i, per tant, percebien la remuneració en funció de la feina que havien fet. De les hores de vigilància dutes a terme.

Una sisena part, més o menys, del passiu de Grusep és la reclamació estatal. Al seu dia, el crèdit tou concedit va ascendir a 109.080, 33 euros, dels quals la companyia de seguretat no va retornar ni un euro. Per fer-ho encara més embolicat tot plegat, una persona física i una de jurídica lligada a aquesta empresa de seguretat van arribar a ser al seu torn sòcies de la societat que planerament es coneix com Ambulàncies Carlemany, una de les integrants de la UTE que acabaria assumint i, de fet, assumeix, la concessió del transport sanitari.

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending