Una de les empreses amb crèdits fallits està lligada a la nova concessionària del transport sanitari

Alguns dels socis de GRUSEP estant vinculats a Ambulàncies Carlemany, que forma part del triumvirat que té un munt de dificultats per aconseguir les ambulàncies a què es va comprometre en el concurs

Una imatge del logotip de GRUSEP.
Una imatge del logotip de GRUSEP. ARXIU

Una de les empreses que ha fet fallida aquest 2022 deixant a deure un crèdit tou avalat per l’Estat arran de la pandèmia té vinculacions directes amb una de les societats que forma part del conglomerat empresarial al  qual el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) li va adjudicar el transport sanitari després que la primera UTE que es va imposar en el concurs públic renunciés a la feina. Socis de GRUSEP ho són també de Transport i Prevencions Sanitàries Carlemany, coneguda simplement com a Ambulàncies Carlemany.

GRUSEP és, o era almenys, vaja, un grup de seguretat privada que tant oferia vigilància amb guàrdia com la instal·lació de maquinari, d’aparells, per garantir la seguretat o fer qualsevol altra tasca d’una naturalesa similar. Aquesta firma apareix en la relació de societats que el ministre de Finances, Eric Jover, va anunciar davant el Consell General que havent sol·licitat un crèdit tou arran de la crisi de la Covid, s’ha hagut d’acabar executant l’aval estatal, en aquest cas, perquè la societat ha fet fallida durant aquest 2022.

En el cas de GRUSEP, el crèdit tou que no ha pogut retornar era de 109.080, 33 euros. Almenys dos dels seus socis -una persona física i una altra societat- figuren, també, com a socis fundadors de Transport i Prevencions Sanitàries Carlemany

En el cas de GRUSEP, el crèdit tou que no ha pogut retornar era de 109.080, 33 euros. Almenys dos dels seus socis -una persona física i una altra societat- figuren, també, com a socis fundadors de Transport i Prevencions Sanitàries Carlemany, que juntament amb Ambulàncies Valira, SL, i Ivemon Ambulàncies Egara  formen la UTE que ara mateix té la responsabilitat de posar en marxa la nova fase del transport sanitari no medicalitzat, després que els primers adjudicataris renunciessin al contracte que inicialment se’ls havia ofert com a millor posicionats en el concurs promogut pel SAAS.

Es dóna el cas que la implementació del nou transport ja s’ha ajornat fins al setembre. El SAAS ha allargat el termini en vista a què la UTE adjudicatària va certificar que per un problema d’entrega no podia rebre les ambulàncies amb les quals ha de prestar el servei. Arran de la guerra a Ucraïna hi ha molts productes i materials, com els automobilístics, que van amb retard. I amb això hauria justificat Carlemany i Valira, que és més o menys la filial d’Egara a Andorra, l’endarreriment de tot plegat.

Una ambulància d'ADP.

Relacionat

ADP ‘reté’ com a mínim fins al 31 d’agost el servei de transport sanitari

Amb tot, però, sorgeixen ara més dubtes. I, de fet, al tomb de Carlemany haurien aparegut nous socis que tenen per objectiu, justament, la recerca de més capital. Aparentment, o això és el que hauria acreditat l’UTE al SAAS i el que el SAAS hauria fet públic, no té res a veure el retard en el lliurament dels vehicles a possibles financers. Però veient la situació per a la qual passen alguns dels socis d’Ambulàncies Carlemany, i veient també alguns embargament que, com a mínim, hi han hagut, diverses fonts consultades han començat a mostrar els seus dubtes. En tot cas, el SAAS ja no ha fixat fins a l’1 de setembre la implementació del nou servei.

Comentaris (7)

Trending