La plataforma sindical espera resposta a la impugnació de les eleccions a la mútua de funcionaris

Els dos representants del Sindicat de Bombers que optaven a ser elegits per l’escala tècnica i per la bàsica esperen que s’anul·li el procés per manca de garanties

Electors a la sala de les votacions per escollir els membres de la comissió de la mútua.
Electors a la sala de les votacions per escollir els membres de la comissió de la mútua. BRU NOYA

La plataforma sindical està a l’expectativa de com acaba el recurs administratiu interposat per dos representants seus que reclamen l’anul·lació de les eleccions per escollir els responsables de la comissió de la mútua dels funcionaris, com a mínim pel que fa a l’escala tècnica i la bàsica, en considerar que el procés no va gaudir de les garanties mínimes legalment establertes.

El recurs interposat davant el departament de Funció Pública es va promoure durant la campanya electoral i vist que hi havia uns comicis generals en joc, no se li va voler donar gaire bombo, segons fonts de la plataforma, que han assegurat que van ser els dos representants del Sindicat de Bombers (SIBA), que alhora eren els candidats dels grups funcionals B i C que no van sortir elegits (Carles Ridaura i Ivan Vilares) els qui van fer efectiva la impugnació motivada per “les múltiples irregularitats ocorregudes durant el procés electoral”.

Un moment de les eleccions.

Relacionat

Els candidats dels cossos especials impugnen el procés electoral de la mútua de funcionaris

A tall d’exemple, el recurs es va promoure perquè, segons que han explicat les fonts consultades, entre altres coses “es desconeixia la composició de la mesa electoral, no va participar cap interventor, ni cap membre de les candidatures, no es va demanar el passaport als votants, les urnes eren de cartró i sense precinte i no hi havia sobres per dipositar les paperetes”.

És per aquest motiu que es va formular “el recurs administratiu demanant que es declari la nul·litat de ple dret de les dites eleccions o subsidiàriament la seva anul·labilitat, retrotraient les actuacions en el moment abans de la convocatòria, per tal de celebrar unes noves tot respectant les normes, els principis i les garanties, inclús constitucionals, que al nostre entendre han estat vulnerats”.

Imatge del correu que s'ha distribuït aquest migdia.

Relacionat

Els ‘candidats del Sipaag’ guanyen les eleccions a la mútua de funcionaris

Una vegada interposat el recurs pertinent, ara s’espera la resposta del departament que fins ara han liderat Judith Pallarés i Lara Vilamala. I en cas de silenci administratiu caldrà veure, perquè no està decidit del tot, si es fa cap altra acció o es deixa córrer tot plegat. Ara bé, el malestar amb el procés és evident. I la fractura amb el Sipaag, que en certa manera avalava els candidats que van guanyar, també és clara.

Comentaris (3)

Trending