Onze mil euros de multa per tenir treballadors il·legals al forn que ‘atreia’ empleats de Colòmbia

Tres anys després que esclatés el cas d’un empresari que en poc temps havia obert diverses cafeteries amb personal que acabaria denunciant haver estat enganyant comencen a ‘ploure’ les sancions i resolucions derivades de les diverses irregularitats

Un dels establiments -que ara ja no existeix- que regentava l'empresari ara multat.
Un dels establiments -que ara ja no existeix- que regentava l'empresari ara multat. ARXIU

La secretaria d’Estat d’Interior i Justícia ha notificat la resolució de dos expedients sancionadors a l’empresari de forns-cafeteria que ara fa tres anys va sortir a la palestra arran de les denúncies d’alguns dels empleats dels seus establiments que denunciaven no tenir contracte i haver firmat en el seu país d’origen, habitualment Colòmbia, documentació de dubtosa legalitat amb unes promeses que en arribar al Principat mai no s’havien complert. En virtut d’aquestes dues resolucions el titular de la Fornera ha de satisfer 11.000 euros de multa.

L’empresari ha estat declarat responsable d’haver contradit la legislació d’immigració i tenir treballadors de forma il·legal. Al seu dia fins i tot es va posar sobre la taula la possibilitat que l’empresari, a vegades en col·laboració d’alguna altra persona, hagués pogut dur a terme pràctiques de tràfic de persones per a la seva explotació laboral. Es va descartar per falta de proves i alguns dels treballadors que probablement haurien pogut haver testimoniat per avalar les acusacions van preferir no fer-ho o van aconseguir tornar al seu país i marxar del que consideraven un infern pitjor del que tenien a Colòmbia. En poc temps, l’empresari va obrir diversos establiments en diferents parròquies del país.

Un dels establiments -que ara ja no existeix- que regentava l'empresari ara multat.

Relacionat

Immigració investiga un possible cas de tràfic de persones per a la seva explotació laboral al Principat

Però les denúncies del personal i el fet que alguns proveïdors iniciessin judicials legals en contra seva per diversos motius, en la majoria de casos per deutes, van frenar l’auge del negoci. Amb tot, tres anys després -perquè els crits d’alerta dels treballadors es donarien el juliol del 2018- han començat a adoptar-se resolucions administratives i judicials -moltes d’elles publicades al BOPA atesa la impossibilitat de localitzar personalment l’empresari- contràries als interessos del negociant, que durant molt temps es va vanagloriar dels seus suposats èxits empresarials i de retreure al personal les crítiques o més que això que li feien. Fins i tot havia tingut algun enfrontament que havia passat les paraules amb algun d’ells.

Comentaris (7)

Trending