Indignació d’antics socis polítics de Gallardo per la subvenció directa a la concentració de motos

En l’entorn d’Acció es recorda els estirabots que va deixar anar la legislatura passada l’actual ministre de Presidència i Economia per les adjudicacions que feien els demòcrates

Jordi Gallardo durant la presentació de la concentració.
Jordi Gallardo durant la presentació de la concentració. SFGA

Ningú no té intenció de fer gran cosa per no posar en perill l’estabilitat del Govern i de la coalició governamental. Però que el suport financer directe que el ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, ha atorgat a una concentració de motos que no s’ha de fer fins al setembre que ve al circuit del Pas de la Casa està comportant una important indignació en l’entorn de l’executiu i, sobretot, en antics socis polítics de Gallardo, ara aglutinats majoritàriament al tomb d’Acció.

Hi ha tres elements que essencialment fan enfilar per les parets els antics companys de viatge del titular de Presidència. D’una banda, l’amiguisme que plasma l’ajut a Esponsorama, amb Raul Romero al capdavant, el mateix empresari lligat a la urbanització que es pretén tirar endavant al Tarter i per la qual Gallardo hauria intercedit. Un altre element que tenen en compte els crítics és el fet que la legislatura passada, l’ara ministre, com a president del grup parlamentari liberal, es va afartar de retreure a l’executiu demòcrata adjudicacions opaques, poc clares.

I ja en relació a una qüestió de formes, els indignats tenen clar que legalment l’ajut econòmic, per molt que ho vulgui defensar Gallardo, no tindria una cobertura normativa. I és que s’hauria d’haver garantit una concurrència que l’adjudicació directa no ha respectat. En efecte, organitzar una trobada turística de motos -‘Marmotes’ es dirà el certamen a imatge i semblança d’altres certàmens similars que es fan en països propers- ho podrien fer diverses empreses, aparentment, no sols Esponsorama. O, com a mínim, s’hauria d’haver sotmès a un procés concursal.

Gallardo escola la cònsol major, Laura Mas, durant la presentació.

Relacionat

Gallardo justifica la subvenció a la concentració ‘Marmotes’ per potenciar el turisme de compres

Gallardo va afirmar durant la presentació de la concentració que a iniciativa del mateix ministeri “es van identificar les botigues de complements i equipament per a la moto com un dels sectors a potenciar”, i per això “va sorgir la idea d'organitzar un esdeveniment vinculat al món de la moto, una concentració mototurística, que pot aportar tant impacte econòmic com mediàtic”. Les ajudes i les subvencions amb càrrec als crèdits pressupostaris inicials que no tenen assignació nominativa i que superen l’import de 7.500 euros s’haurien d'atorgar d'acord amb criteris de publicitat, concurrència i objectivitat.

Certament, hi ha unes excepcions, les ajudes acordades pel Govern en concepte de contribucions voluntàries per motiu de desastres naturals i de les ajudes en què, de forma raonada, no es pugui promoure la concurrència i que superin l'import de 7.500 euros, les quals es fan públiques en el moment de l’adjudicació. Probablement, Gallardo s’escudaria en aquesta darrera modalitat de contractació, d’atorgament de l’ajut.

Però sembla evident que una concentració de motos la podria promoure, almenys d’entrada, qualsevol societat que tingui la capacitat d’organitzar esdeveniments. I al país n’hi ha unes quantes. Per tant, sembla evident que calia haver optat per un procés de concurrència que no ha existit. I això és el que comporta el malestar i la contradicció respecte del que havia dit Gallardo en el passat i el que fa en el present.

Etiquetes

Comentaris (17)

Trending