Gallardo justifica la subvenció a la concentració ‘Marmotes’ per potenciar el turisme de compres

L’esdeveniment, que s’ha presentat amb gairebé un any d’antel·lació -es farà al setembre- compta amb una aportació de 75.000 euros per part de Govern i de 50.000 des del comú d’Encamp

Gallardo escola la cònsol major, Laura Mas, durant la presentació.
Gallardo escola la cònsol major, Laura Mas, durant la presentació. SFGA/JAViladot

Govern i el comú d’Encamp han presentat ‘Marmotes’, una concentració mototurística que tindrà lloc el setembre vinent -és a dir, d’aquí gairebé un any- al Pas de la Casa. L’esdeveniment és possible gràcies a l’aportació que fa l’executiu (75.000 euros) i la corporació (50.000), una subvenció que el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha volgut justificar emmarcant-la en el Pla Estratègic de Turisme de Congrés, amb la voluntat de potenciar els comerços de material per a motoristes.

Així, ha posat en relleu que, després de realitzar diverses reunions i presentacions, es va identificar les botigues de complements i equipament per a la moto com un dels sectors als quals cal donar un impuls. A partir d’aquesta constatació, ha explicat, Gallardo, “va sorgir la idea d’organitzar un esdeveniment vinculat al món de la moto, una concentració mototurística, que pot aportar tant impacte econòmic com mediàtic”.

La cita, que tindrà lloc al setembre, ha estat presentada al Pas de la Casa en un acte conjunt amb el comú d’Encamp, representat per la cònsol major, Laura Mas, i el conseller de Turisme i Reactivació econòmica, Nino Marot. També hi era el director del circuit del Pas de la Casa, Àlex Bercianos, un dels punts neuràlgics de l’esdeveniment.

El logotip d'Esponsorama.

Relacionat

La subvenció del ministre Gallardo als ‘amics’ de les motos

Tindrà lloc al setembre, del 14 al 16, una data que, segons Mas, s’ha buscat “per permetre desestacionalitzar les activitats de la parròquia i atraure turistes i clients en un mes amb afluència més baixa”. Es confia que comporti un augment significatiu de les reserves hoteleres.

Per a Gallardo, l’objectiu és doble: aconseguir una xifra de participants significativa que n’asseguri l’èxit, i comptar amb el suport d’algun organitzador que tingui experiència en aquest camp: “vam decidir associar-nos amb Pingüinos, la concentració hivernal més important del sud d’Europa, amb 40 anys d’història a Valladolid i 30.000 participants cada any”. Així, l’esdeveniment l’organitzarà Esponsorama, l’empresa que gestiona el circuit Andorra Pas de la Casa, però la promoció i la venda d’entrades es farà conjuntament amb Pingüinos per aprofitar la seva xarxa d’usuaris i la seva experiència.

El ministre Gallardo ha indicat que per aquesta primera Marmotes s’obrirà a 2.500 inscripcions, “una xifra realista que esperem assolir”. El Govern hi farà una aportació de 75.000 euros i el comú, de 50.000 euros.

La primera edició tindrà una durada de tres dies: el divendres hi haurà la cerimònia de benvinguda, shows d’acrobàcies al circuit i un concert nocturn. El dissabte hi haurà una passejada amb motos per tot el país, una desfilada de banderes, dinar popular, entrevistes a pilots professionals i una desfilada de torxes nocturnes fins al Pas de la Casa. Diumenge es farà el lliurament de premis i la cloenda.

La voluntat de l’organització, el Govern i el comú és que, coincidint amb la concentració, les botigues especialitzades de la parròquia i del país puguin també muntar una zona de marxandatge i oferir els seus productes als assistents.

Comentaris (10)

Trending