Govern ‘renya’ els funcionaris que fan servir el correu electrònic laboral per temes personals

El departament d’Informàtica adverteix els treballadors públics que fa un temps que controla totes les comunicacions que es duen a terme a través d’’e-mail’

Una imatge de l'edifici governamental.
Una imatge de l'edifici governamental. Toni Solanelles

El departament de Sistemes d’Informació i el de Funció Pública han hagut de ‘tocar la cresta’ a aquells funcionaris que, suposadament, usen el correu electrònic d’atribució laboral per qüestions personals. Arran d’un intent de ‘pishing’, és a dir, de mirar de robar dades de caràcter personal a partir de fer-se passar electrònicament de manera fraudulenta per un altre, en aquest cas per Funció Pública, s’han disparat certes alarmes. I els informàtics governamentals han hagut de cridar l’alto.

El toc d’atenció ha tingut com a origen un missatge que es feia passar per Funció Pública i que tenia com a intenció pescar dades d’aquells que el cliquessin

Els responsables informàtics de Govern han recordat que seguint instruccions de Funció Pública, i seguint les directrius fixades en un protocol sobre l’ús del correu electrònic, “des de fa un temps, totes les comunicacions per ‘e-mail’ s’estan supervisant de forma contínua”. És d’aquesta manera que s’han ‘descobert’ correus que no tocaven quan “el correu electrònic de l’organització s’ha d’utilitzar només per a fins estrictament relacionats amb temes vinculats al lloc de treball”.

Tot demanant que no es tornessin a reproduir pràctiques que estan considerades entre aquelles que no es poden admetre, s’informava també que aquest matí s’havia rebut “a les bústies de correu de Govern, fent-se passar per Informàtica de Govern, un missatge que convida a fer clic a un enllaç fals de Funció Pública”. Per evitar problemes es demanava a tots els usuaris que l’eliminessin sense fer-ne cap mena d’utilització.

Comentaris (4)

Trending