El Govern gastarà més de 63.000 euros en publicitat als mitjans aquest any

Fins ara, de les tres campanyes impulsades la més cara ha estat la que va servir per promocionar els bons solidaris, amb 13.000 euros d’inversió

La darrera campanya de Govern se centra a fomentar el consum intern.
La darrera campanya de Govern se centra a fomentar el consum intern.

El Govern preveu destinar enguany més de 63.000 euros en les diferents campanyes de publicitat a través dels mitjans de comunicació del país. A aquesta xifra s’ha de sumar altres despeses vinculades com ara la contractació dels serveis d’una agència de notícies o de ‘forfets’ per a la col·locació de les esqueles que consideri necessàries el departament de Protocol. L’executiu defensa que amb la majoria de vegades s’agafa un “espai al conjunt” de mitjans, sempre que s’adaptin al format escollit per a la campanya concreta.

Així es desprèn de les dades a les quals ha tingut accés Altaveu. Fins al moment, aquest any s’han destinat prop de 22.000 euros a tres campanyes publicitàries. Queda clar que la crisi del coronavirus en va frenar altres que s’haguessin pogut fer durant l’etapa de confinament. Així, es va gastar 1.024 euros per a una iniciativa del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, i 7.400 més en la difusió del Servei Integral d’Atenció a la Dona (SIAD).

La campanya on més diners s’han invertit durant el 2020 ha estat, però, vinculada directament a la crisi del coronavirus. En concret, es tracta de la publicitat de l’emissió de bons solidaris per finançar part de les despeses provocades per la crisi sanitària i per pal·liar els seus efectes econòmics i socials. S’hi van destinar 13.500 euros.

Enguany, ja s’han invertit 22.000 euros en tres accions i, en els mesos vinents, el càlcul preveu destinar uns 41.000 més

D’aquí a finals d’any, la previsió és que aquesta inversió en publicitat a mitjans de comunicació s’incrementi de forma important. Així, la despesa prevista ascendeix a 41.216 euros. Per tant, a finals del 2020 superaria els 63.000. Des del Govern s’assegura que “és el gabinet de comunicació” qui valora “en tot moment quina és la necessitat de reforçar una acció administrativa per poder-la donar a conèixer al conjunt de la ciutadania”.

També s’afirma, pel que fa als criteris d’assignació als diferents mitjans, que “es fa una valoració en funció de l’impacte desitjat”, però “de forma general quan es fa una campanya es decideix contractar un espai al conjunt de mitjans de comunicació del país a fi de poder arribar a tots els públics i poder comunicar de manera més eficient l’acció endegada”. Això sí, “cal tenir en compte que els mitjans poden variar en funció del format de la campanya” i si és en vídeo, escrit o falca de ràdio.

A banda de la despesa en publicitat, també hi ha “un contracte de prestació de serveis amb l’Agència Andorra de Notícies pels serveis d’agència nacional i internacional i d’hemeroteca de notícies nacional i internacionals amb un cost de 5.434 euros mensuals”. És a dir, 65.208 anuals. També hi ha un forfet de 621,78 euros mensuals per publicitat a la web de Premsa Andorrana.

Etiquetes

Comentaris

Trending