Els funcionaris temen que es produeixi assetjament laboral per provocar mobilitat del personal

El Sipaag emet un comunicat intern en què anuncia que ha traslladat al departament de Funció Pública els neguis en relació als plans ministerials de racionalització dels recursos

Comentaris

Edifici de Govern a Prat de la Creu.
Edifici de Govern a Prat de la Creu. Altaveu

Alguns funcionaris temen que per forçar-los a canviar de departament, a acceptar la mobilitat que, en part, es vol fomentar a través dels plans ministerials d’ordenació i racionalització dels recursos humans de l’administració general, s’acabi produint algun cas d’assetjament psicològic (‘mobbing’). Així ho recull el sindicat de personal (Sipaag) en una comunicació interna entre els treballadors públics on exposa que s’han traslladat al ministeri els neguits dels afiliats davant els darrers anuncis del departament.

El Sipaag ha traslladat els temors i les preocupacions dels funcionaris en relació amb els plans ministerials aprovats dimecres passat. “Cal dir que fins ara Funció Pública ha tingut en compte les nostres aportacions en les reunions que hi hem mantingut. De moment, doncs, fem confiança al ministeri, tot i que continuarem fent la nostra feina com a sindicat i mantindrem el seguiment oportú de qualsevol situació conflictiva”, indica la comunicació. 

sipaag

Relacionat

Els funcionaris celebren que no es privatitzin serveis i accepten posar les eines per al teletreball

En la nota interna s’hi diu que “una de les preocupacions que ens han fet arribar alguns afiliats és la possibilitat de suprimir llocs de treball. La ministra de Funció Pública ens ha assegurat que no hi haurà acomiadaments, sinó que es tracta de reordenar departaments i reassignar personal a serveis que calgui reforçar en detriment d’altres que ja són innecessaris”. En el mateix sentit, es remarca també que “un altre neguit és que es pugui produir algun cas d’assetjament psicològic (mobbing) per provocar la mobilitat del personal. La ministra i la secretària d’Estat insisteixen que la mobilitat serà voluntària, igual que els permisos no retribuïts i les reduccions de jornada amb reducció de salari, i en qualsevol cas s’ha previst que els sindicats participem en el comitè tècnic d’organització i gestió per revisar qualsevol actuació que es pugui considerar abusiva”.

Finalment, el Sipaag també fa referència al teletreball. I en aquest sentit s’afirma que  “estem d’acord que en aquests moments de pandèmia els treballadors haguem de posar els mitjans per desenvolupar les tasques encomanades, però més endavant pensem que la Llei de la funció pública haurà de fixar en quins termes es desenvolupa el treball no presencial i quines responsabilitats assumeix l’administració per garantir la salut i la seguretat dels treballadors”.

Comentaris (12)

Trending