La fins ara número 2 de FEDA assumeix la direcció de la tele i la ràdio públiques

Imma Jiménez, que també va ser durant un parell d’anys màxima responsable de l’ADI, és sociòloga de formació acadèmica i actualment es trobava d’excedència a l’energètica; Espot ja l’ha presentat oficialment al personal d’RTVA

Imma Jiménez durant una entrevista a ATV.
Imma Jiménez durant una entrevista a ATV. ARXIU

La fins ara número 2 de FEDA en tan què directora general adjunta, Imma Jiménez, assumeix la direcció general de la televisió i la ràdio públiques (RTVA). L’acord oficial s’ha adoptat aquest dimarts durant una sessió especial del consell de ministres i el cap de Govern, Xavier Espot, ja l’ha presentat de manera formal al personal de la cadena pública en el marc d’una reunió general que s’ha fet aquesta tarda. Jiménez, present a la trobada, que ha durat un quart d’hora, iniciarà el nou encàrrec laboral dilluns.

Sociòloga de formació, i de l’entorn del fins ara director general d’RTVA, Xavier Mujal, Imma Jiménez, propera al denominat ‘clan del bàsquet’, ha pronunciat unes poques paraules de bona voluntat davant el personal, que de moment l’ha acollit correctament tot i la sorpresa de veure algú que no és del ram. De fet, el Govern hauria sondejat altres persones abans d’arribar a la solució de Jiménez, que actualment es trobava d’excedència, i hauria rebut carbasses per resposta. La situació de la televisió no és molt engrescadora ara mateix. Però s’espera que amb un canvi de persones l’escenari reverteixi.

Mujal entrant amb Jordi Gallardo en la sala de premsa de Govern abans d'un acte amb mitjans.

Relacionat

Oficialitzat el cessament de Xavi Mujal al capdavant d’RTVA

A banda dels afinitats -Jiménez va ser cosina política d’Espot-, segurament el fet que la nova directora general d’RTVA sigui especialista en recursos humans -té un màster en aquesta temàtica i durant molts anys va ser la responsable del departament de gestió de persones a FEDA- també ha influït en l’elecció. El tracte amb el personal ha estat el més criticat durant el darrer tram del mandat Xavier Mujal-Marina Alonso. Al Govern, a més, li urgia nomenar un director general perquè, alhora, és l’administrador únic de la societat.

El 2013, a banda del departament de gestió de persones, Jiménez va assumir la coordinació dels clústers de la iniciativa ACTUA dins de FEDA, tot fomentant noves activitats de l’energètica. Però va començar a topar amb Albert Moles i dos anys després va presentar una dimissió que es va tapar nomenant-la, llavors, directora general d’Andorra Desenvolupament i Inversió (ADI), l’avantsala de l’actual Andorra Business. Quan es va voler rellançar aquest departament, però, se la va retornar a FEDA nomenant-la directora general adjunta per acontentar-la.

Se suposava que havia de ser el recanvi de Moles a l’energètica però fa molt temps que estava clar que no ho seria. De fet, l’excedència actual responia, segons les fonts consultades, a un nou enfrontament amb Moles, que no comptava per a res amb ella. Jiménez va decidir allunyar-se de FEDA i buscar nous horitzons que ha trobat a la Baixada del Molí, ocupant el lloc d’una persona propera a ella, com s’ha dit.

Xavier Mujal ja va anunciar la setmana passada la seva marxa d'RTVA.

Relacionat

El director de Catalunya Ràdio confirma Xavier Mujal com a adjunt

La tria d’Imma Jiménez com a directora general d’RTVA està causant molta sorpresa en molts sectors, inclosos de l’òrbita demòcrata que no acaben de compartir la decisió a falta d’explicacions oficials a nivell intern del cap de Govern. Les primeres explicacions es podrien donar en el marc d’una prompta executiva que la formació ha de celebrar, ja convocada abans de la dimissió d’Eric Jover però que tindrà en la sortida del ministre un dels punts forts.

Comentaris (15)

Trending