El director de Catalunya Ràdio confirma Xavier Mujal com a adjunt

Les direccions dels dos grans mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals han fet públics aquest dilluns els respectius organigrames

Xavier Mujal ja va anunciar la setmana passada la seva marxa d'RTVA.
Xavier Mujal ja va anunciar la setmana passada la seva marxa d'RTVA. ARXIU

El director de Catalunya Ràdio, Jordi Borda, ha confirmat aquest dilluns el fins ara director general de Ràdio Televisió d’Andorra (RTVA), Xavier Mujal, com el seu adjunt al capdavant de l’emissora catalana. Borda, igual com ha fet el director de Televisió de Catalunya, Sigfrid Gras, ha anunciat aquest dilluns l’organigrama de comandament del mitjà. Mujal ja va anunciar la setmana passada al Govern i als companys que el 31 de desembre deixaria RTVA perquè faria un canvi de rumb personal i professional.

Com va avançar l’Altaveu, Mujal passarà a ser el número 2 de Catalunya Ràdio al costat d’un amic personal seu. Borda, antic cap d’Esports de l’emissora i posteriorment director adjunt, va haver de passar un concurs públic per poder assumir la direcció de la ràdio. Però la resta de membres del seu equip són càrrecs de confiança, designats a dit. Mujal és l’únic dels membres de la primera línia de direcció de Catalunya Ràdio que no formava part ja del grup empresarial.

A Catalunya Ràdio, amb Jordi Borda al capdavant, s'ha nomenat Xavier Mujal, director adjunt; Santi Faro, director de l'Àrea Creativa i Continguts; Òscar Fernández, cap d'Informatius; Xavier Campos, cap d'Esports; Laura Marín, cap d'Antena, i Montse Ollé, cap de Producció. Les designacions les ha fet públiques la CCMA. El consell de govern de l’organisme ha aprofitat per agrair a les persones que fins ara han estat al capdavant de les responsabilitats d'Informatius i de Producció la feina feta i la dedicació.

Xavier Mujal en un acte públic.

Relacionat

Mujal ‘es col·loca’ a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

Pel que fa la direcció de Televisió de Catalunya, amb Sigfrid Gras al capdavant, s'ha designat una estructura directiva amb Clara Cabezas com a directora adjunta; Cristian Trepat, cap de Continguts i Programació; Albert Calatrava, cap d'Informatius; Daniel Barcon, cap d'Esports; Paulí Subirà, cap d'Imatge, i Mario Daza, cap de Producció. També ha estat nomenat Daniel Bramon com a cap de la nova Unitat Estratègica d'Actualitat, de caràcter transversal per a tota la CCMA. 

Caldrà veure ara quan es fa efectiva la incorporació de Mujal a Catalunya Ràdio. La designació està formalitzada a tots els efectes, i això podria originar alguna dificultat malgrat la intenció del fins ara director general d’RTVA de deixar aquest càrrec el darrer dia de l’any. I és que la llei que estableix el marc normatiu de la ràdio i la televisió públiques andorranes deixa clar que aquest càrrec és incompatible amb qualsevol altra designació similar.

L’article 17 de l’esmentada legislació estableix que “a més de les causes que es determinen en el Reglament de societats mercantils, el càrrec de director general és incompatible amb qualsevol càrrec públic tant electiu com de designació, i també ho és amb qualsevol vinculació amb altres mitjans de comunicació, o amb empreses publicitàries, de producció de programes, o relacionades amb el subministrament o la dotació de material de ràdio i televisió. Si es produeix una causa d'incompatibilitat, poden exigir-se al director general les responsabilitats que corresponguin”.

Comentaris (9)

Trending