Mujal ‘es col·loca’ a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

El director general d’RTVA ja ha comunicat al Govern i als treballadors que a partir de l’1 de gener inicia una nova etapa professional a Barcelona, molt probablement com a subdirector de Catalunya Ràdio

Xavier Mujal en un acte públic.
Xavier Mujal en un acte públic. ARXIU

El director general de Ràdio Televisió d’Andorra (RTVA), Xavier Mujal, emprendrà l’1 de gener una nova etapa professional a Barcelona, a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Mujal ho ha comunicat ja al Govern i als treballadors. Formalment no hauria informat del càrrec concret que ocuparà, però tot porta a indicar que la seva amistat amb el recentment nomenat director de Catalunya Ràdio, Jordi Borda, el durà a ser el seu número 2.

L’executiu, que el va designar al seu dia per rellevar el destituït Francesc Robert, ja està al corrent de la decisió de Mujal i hores d’ara s’estarien fent els moviments corresponents per trobar-li un substitut almenys fins a la celebració de les properes eleccions generals, que ja queda ben clar que serà més enllà de primers d’any. L’encara director general d’RTVA feia temps que es trobava buscant una sortida professional vist que el seu càrrec estava fortament qüestionat.

El comunicador ha enviat aquest matí un correu electrònic anunciat la seva marxa per una “reorientació personal i professional”

La gestió de Mujal i la seva número 2 en l’àmbit administratiu, Marina Alonso, ha generat un fort malestar i un deteriorament notable del clima laboral, que ha portat prop d’un 20% de la plantilla a deixar l’empresa pública d’ençà de l’esclat de la pandèmia principalment. Justament, Alonso podria continuar sent qui guiï les regnes administratives d’RTVA, però hores d’ara ni això està clar del tot. Alonso, això sí, es mantindrà com a directora adjunta fins a l’1 de gener. Després es preveu que torni al seu lloc de treball original al departament de recursos humans.

Aquest darrer apunt l’ha fet el mateix Mujal en un correu electrònic que ha enviat aquest matí als treballadors d’RTVA. En aquest mail, el director general de la ràdio i la televisió públiques anunciava la seva marxa i ho justificava per una “reorientació personal i professional”. No hi donava massa més detalls més enllà de la data. Ha estat després en una al·locució que ha dirigit al personal que ha anunciat que la seva destinació és la CCMA com a càrrec directiu. Tampoc llavors ha donat més concrecions.

Mujal, que no té formació acadèmica en periodisme ni tampoc cap titulació universitària, sí tindria una molt bona amistat amb el recentment designat, després d’un concurs, director de Catalunya Ràdio, ell lleidatà Jordi Borda. Tots dos vénen, originalment, del món de la informació esportiva. I seria aquest vincle el que hauria portat Borda a fitxar-lo, probablement, com a adjunt o subdirector.

RELLEU

Ara s’obre un període de transició per remodelar la direcció de l’empresa, almenys de manera provisional, a partir de l’1 de gener. Un escenari era traslladar a la direcció general d’RTVA l’actual directora de comunicació de Govern, Creu Rossell. Aquesta possibilitat, que no es pot descartar que sigui real una vegada s’hagin celebrat les eleccions generals i en funció de com vagin els resultats, hores d’ara l’hauria avortat el màxim responsable governamental, Xavier Espot, que vol continuar amb Rossell al costat fins als comicis.

Sala de realització de RTVA.

Relacionat

RTVA fitxa una experimentada professional catalana en comunicació per posar ordre a l’empresa

Per cobrir una etapa provisional, des del punt de vista audiovisual hi hauria la possibilitat d’ascendir la recentment fitxada productora catalana Anna Sosa, que assumiria una mena de coordinació general d’RTVA. A ningú no se li escapa, tampoc, que entre els comandaments intermedis de la cadena hi ha també el periodista català Lluís Marquina, que va arribar al Principat -la seva parella és nacional andorrana- procedent de la Televisió de Catalunya per iniciar una etapa de menys pressió que la que tenia a Sant Joan Despí.

Etiquetes

Comentaris (40)

Trending