Escoriza s’incorpora dijous a la CASS i assumirà la direcció general a partir de l’1 de juliol

L’enginyer i analista financer va formar part fins al març de la direcció de la multinacional radicada a Andorra Nice Tech i ha estat el millor valorat en el procés de selecció per trobar el recanvi de Joaquima Sol

Josep Escoriza quan era alt executiu de Crèdit Andorrà.
Josep Escoriza quan era alt executiu de Crèdit Andorrà.

Com estava previst, el consell d’administració de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) ha aprovat aquest dimarts la candidatura de Josep Escoriza com a successor de Joaquima Sol en la direcció general de la parapública. La designació era un pur tràmit després que dimecres passat, tal i com ja va avançar l’Altaveu, quedés tancada la tria en el marc dels contactes i entrevistes que es van fer dins del procés de selecció posat en marxa per buscar el relleu per a Sol. Escoriza s’incorpora dijous a la CASS i assumirà la direcció general a partir de l’1 de juliol.

La designació de qui durant dues dècades va ser comandament intermedi i després responsable del departament de mitjans de pagament de Crèdit Andorrà s’ha dut a terme per unanimitat, segons que indica la CASS en un comunicat. El consell d’administració assegura haver valorat enormement “la trajectòria d’Escoriza” i assegura que “aportarà la seva experiència en els reptes” de la parapública. En aquest sentit se citen “continuar essent un referent de l’e-administració i l’adaptació a la Unió Europea”.

Josep Escoriza Martínez.

Relacionat

Un ex-Crèdit Andorrà assumirà la direcció general de la CASS

La CASS ressalta que Escoriza és enginyer de camins, canals i ports per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que disposa del certificat EFFAS com analista financer europeu per l’Institut Espanyol d’Analistes Financers i PDD (Programa de Desenvolupament Directiu) per l’escola de negocis IESE. També destaca la parapública que ha desenvolupat gran part de la seva carrera professional a Crèdit Andorrà -encara que es refereix a una entitat bancària del país sense especificar- i en els darrers anys en una empresa tecnològica internacional.

En efecte, fins al març va estar a la multinacional radicada a Andorra Nice Tech però un canvi de rumb dels nous accionistes de la firma, que sobretot es dedica a la congelació de fruita, va fer aconsellable pactar una sortida de l’executiu, que més tard entraria al procés de selecció que ha dirigit la consultora Lidera, que ja treballa amb la CASS en el procés de recerca d’altres professionals per a la parapública.

Aquest mes de juny el farà de transició amb Joaquima Sol, que ha estat pràcticament dues dècades al capdavant de la CASS com a primera executiva i que arriba al final de la seva etapa professional just en un mes. Tot seguit la direcció general serà ja assumida per Josep Escoriza.

Comentaris (10)

Trending