Un ex-Crèdit Andorrà assumirà la direcció general de la CASS

Qui durant vint anys va liderar l’àrea de mitjans de l’entitat bancària i el novembre el Govern havia nomenat vocal de l’AFA, Josep Escoriza, agafarà el relleu de Joaquima Sol com a màxim executiu de la Seguretat Social

Josep Escoriza Martínez.
Josep Escoriza Martínez. ARXIU

L’administració andorrana continua creant sinergies verdes. Un altre ex-Crèdit Andorrà desembarca en el control de llocs clau en l’entramat institucional del país. Qui durant vint anys va liderar l’àrea de mitjans de l’entitat bancària i el novembre el Govern el va nomenar vocal de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA), Josep Escoriza, agafarà el relleu de Joaquima Sol com a màxim executiu de la Seguretat Social.

La parapública, com ja va avançar l’Altaveu, havia accelerat molt el procés de selecció de candidats a substituir la gairebé històrica directora general de la CASS. Sol, que ha allargat uns mesos la seva jubilació, posarà punt i final a la seva trajectòria professional el 30 de juny, encara que és ben possible que hagi de fer algun que altre contacte posterior per solucionar petits serrells que quedin pendents.

Una imatge de la façana principal de la CASS aquest matí.

Relacionat

La CASS accelera el procés de selecció per rellevar la directora general, que es jubila

Aquest dimecres hi havia contactes clau amb l’empresa especialitzada en la recerca de personal que ha conduït el procés (Lidera). El nom d’Escoriza, com el d’altres, feia temps que estava sobre la taula, sense que hi arribés com a mínim en el tram final l’exministre de Finances Eric Jover, que si no canvien les coses a nivell laboral s’incorporarà al sector privat per dirigir les regnes d’una companyia familiar del país.

L’elecció ja acordada després del procés de selecció fet amb el suport de Lidera hauria de ser referendat dimarts vinent pel consell d’administració

L’elecció d’Escoriza és definitiva, malgrat que la seva designació no s’ha formalitzat encara. De fet, la tria de qui els darrers mesos ha estat cap de la divisió tecnològica de la multinacional amb seu a Andorra NiceTech, de la qual des del febrer del 2019 n’havia estat el ‘managing director’ d’enginyeria i desenvolupament, ha de ser referendada dimarts pel consell d’administració de la CASS i després estava previst que es fes la comunicació oficial.

Segons les fonts consultades, des del punt de vista tècnic Josep Escoriza Martínez hauria estat escollit sense discussió, i ara queda per veure com es desenvolupa en l’àmbit social i de defensa dels assegurats que el càrrec nou que assumirà també li demanda. No cal oblidar que al consell d’administració de la parapública s’hi troba un altre ex-Crèdit Andorrà com l’antic ministre de Finances Jordi Cinca, un dels ferms valedors dins la casa de fer assegurances complementàries i plans de pensions privats (que l’entitat bancària, a través de la seva divisió asseguradora, evidentment ofereix).

escoriza llados
Josep Escoriza i Ramon Lladós en un acte a Crèdit Andorrà.

Escoriza, enginyer de Camins, Canals i Ports per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), va ser quatre anys (1994-1998) responsable d’obra a la constructora Copcisa abans d’aterrar a Crèdit Andorrà, on va ocupar diferents responsabilitats dins del sector bancari andorrà durant vint anys (1998-2018), tant en l’entorn organitzatiu com en el tecnològic, i tant al Principat com a diferents filials a l’estranger, havent estat membre del comitè executiu els darrers anys, quan va ser director de l’àrea de mitjans de l’entitat.

En aspectes com la recerca de mesures i fórmules per garantir la sostenibilitat del sistema de pensions, Escoriza, una vegada assumeixi la direcció general de la CASS, haurà de treballar, evidentment, amb l’actual ministre de Finances, un Ramon Lladós que fins fa poques setmanes ha estat el responsable d’auditoria interna també de Crèdit Andorrà. Lladós i Escoriza, quan el primer era responsable d'informàtica del banc, van treballar colze a colze a l'entitat bancària.

Comentaris (20)

Trending