La CASS accelera el procés de selecció per rellevar la directora general, que es jubila

L’actual màxima executiva de la parapública, que ha contractat una empresa del país per fer la selecció de candidats, tancarà el seu cicle professional el 30 de juny

Una imatge de la façana principal de la CASS aquest matí.
Una imatge de la façana principal de la CASS aquest matí. Toni Solanelles

La Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) ha accelerat el procés de selecció que l’ha de portar a trobar la millor personal per assumir la direcció general de la institució. I és que la fins ara directora general de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS), Joaquima Sol, posarà el punt i final a la seva trajectòria professional el 30 de juny, després d’una llarga etapa vinculada a institucions públiques del país, i a la parapública les darreres dècades.

Sol, amb el procés electoral pel mig, hauria allargat uns mesos la seva presència al capdavant de la parapública per tal de facilitar el seu recanvi. Hores d’ara, i més enllà de la feina política que s’ha de fer en relació amb la sostenibilitat del sistema de pensions, el repte més important i immediat que té la CASS és la recerca d’una persona que assumeixi la direcció general de l’ens.

És una posició clau. I té una elevada requesta. Tant per la transcendència de la feina com pels emoluments que comporta. El salari de Sol estaria al tomb dels 10.000 euros. Cert és que inclou una llarga antiguitat. No ha transcendit quina és la remuneració que s’hauria proposat als candidats a la plaça. Perquè hi ha, o hi hauria hagut, diversos aspirants al lloc de treball.

Un dels noms que hi hauria hagut sobre la taula és el del també exministre de Finances Eric Jover. Hores d’ara, però, no seria ni el més ben posicionat ni el que aparentment hauria arribat a la fase o fases finals del procés

La CASS ha contractat una empresa -del país, això sí- que és l’encarregada de dirigir un procés de selecció neutre, transparent i professional, i que hauria d’acabar perfilant el millor professional per un lloc determinant i que, a més, gestiona centenars de milers d’euros de tots els ciutadans (o de la immensa majoria com a mínim) del país. Les fonts consultades han assegurat que el procés s’està duent a terme sota els paràmetres de pulcritud esmentats.

No obstant, i fins i tot en sectors de les files demòcrates, no s’oblida el fet que l’extitular ministerial de Finances Jordi Cinca és el president del fons de pensions de la CASS i un dels homes forts del consell d’administració per designació del Govern. I es té clar que les seves aportacions, recomanacions i maniobres no són en va. Un dels noms que hi hauria hagut sobre la taula és el del també exministre de Finances Eric Jover. Hores d’ara, però, no seria ni el més ben posicionat ni el que aparentment hauria arribat a la fase o fases finals del procés.

Les properes setmanes seran clau en la selecció, atès que, a més a més, s’hauria d’assegurar una bona transició. De ben segur que Sol no posarà inconvenient en donar suport al seu successor o successora un temps més com a mínim a estones. Però la data fixada per a la seva sortida, hores d’ara, és el 30 de juny. Amb posterioritat és possible que també demani el relleu la qui ha estat presidenta del consell d’administració els últims mesos.

Montserrat Capdevila, que va accedir a l’òrgan col·legiat de direcció de la CASS fa poc més d’un any, hi va entrar amb el compromís de cobrir la vacant deixada per la marxa al ministeri de Salut d’Albert Font, que va ser el seu antecessor en el càrrec. Cobert aquesta vacant i una vegada resolt el recanvi en la direcció general, com la mateixa Capdevila va dir públicament fa uns dies, demanarà la seva substitució. També per aquest lloc, i aquí sí per decisió política directa, hi podria tornar a entrar Jover.

Comentaris (2)

Trending