“És un regal que m’ha fet el Copríncep francès”

El nou director de gabinet, Robert Mauri, es mostra “molt il·lusionat” de poder afrontar una etapa professional i personal que, assegura, li ve molt de gust i considera “molt interessant” la tasca que té encomanada

Robert Mauri parlant amb la seva homòloga del Copríncep episcopal, Concepció García, a Meritxell.
Robert Mauri parlant amb la seva homòloga del Copríncep episcopal, Concepció García, a Meritxell. Toni Solanelles

Fa uns vuit mesos que li van oferir l’opció de traslladar-se al Principat per assumir un nou repte professional que res tenia a veure amb el que havia fet fins llavors. I “no vaig tenir dubtes”. El nou cap de gabinet del representant personal del Copríncep personal, Robert Mauri, està “molt il·lusionat” amb l’etapa que acaba d’encetar. Reconeix que ja sabia que només aterrar tindria feina de la bona, però això no li resta ni un bri de força per encarar una tasca “molt interessant” i que rep com “un regal que m’ha fet el Copríncep francès”.

En explicacions a l’Altaveu, Mauri, un llicenciat en ciències polítiques format a l’Escola Nacional de l’Administració francesa (ENA) especialista en qüestions d’energia, transports i sostenibilitat, estava a Washington quan el van anar a cercar. Quan l’Elisi el va contactar. Considera que el fet de ser una peça de l’administració gal·la amb un cert bagatge -vint anys d’experiència- i tenir sòlids coneixements de català van ser claus. El català el parla perfectament. Pràcticament amb accent empordanès.

Pascal Escande durant l'entrevista.

Relacionat

“Andorra ha evolucionat cap a una gran fractura social; sempre ha existit, però ara és més evident”

No en va, la seva mare, de la qual ha adoptat el cognom Mauri, va fer vida de petita entre Begur i Pals abans d’establir-se a Palamós. Ara, el nou cap de gabinet del representant del Copríncep francès tindrà la família més a prop. Malgrat que a Washington, a l’ambaixada de França als Estats Units, hi va arribar poc abans de l’esclat de la guerra d’Ucraïna i essent un expert sobre energia tenia una missió d’allò més interessant, abans d’arribar-li l’oferiment d’Andorra ja tenia clar que “en l’horitzó de dos anys” tornaria a Europa. Havia de ser a París.

El seu coneixement del Pirineu -fa anys va treballar sis mesos a l’Arieja-, el seu domini del català, que assegura que li ve molt de gust d’usar ara de forma assídua -considera que el català és un element fonamental per a la integració del càrrec a Andorra i així també ho veu l'Elisi, assegura- o el fet d’haver treballat també com a diplomàtic a Madrid l’han acabat portant a Andorra. Professionalment “és un repte”. I troba d’allò més atractiu el fet de poder-se posar al servei directament d’un país. Perquè té clar que encara que sigui amb la visió francesa, ell treballarà per Andorra.

Robert Mauri i Pascal Escande.

Relacionat

Un expert en transports i sostenibilitat serà el secretari personal de Macron a Andorra

Perquè en representa un dels dos caps d’Estat. Ara, afirma Mauri, s’ha d’assentar al país abans de conèixer-ne molt més de prop tant les seves interioritats com les persones que en formen part. Aquests dies previs a Meritxell, i la celebració de la festivitat mateix, li han servit, com li va passar una mica també al seu predecessor Pascal Escande, per imbuir-se d’andorranitat.

Comentaris

Trending