Un expert en transports i sostenibilitat serà el secretari personal de Macron a Andorra

Robert Mauri, fins ara a Washington i amb una trajectòria de més de dues dècades a l’administració francesa, rellevarà Pascal Escande a partir del 4 de setembre

Robert Mauri i Pascal Escande.
Robert Mauri i Pascal Escande. ARXIU

Un expert en matèries com l’ecologia i la sostenibilitat o els transports, especialment els aeris, i amb una llarga trajectòria a l’administració francesa serà el recanvi de Pascal Escande, que es jubila, com a secretari personal al Principat del president de la República francesa i Copríncep d’Andorra. Robert Mauri, un llicenciat en ciències polítiques posteriorment graduat a l’Escola Nacional de l’Administració francesa (ENA), deixa Washington per plantar-se a Andorra a partir del 4 de setembre. Uns dies abans el seu nomenament sortirà formalment publicat al BOPA.

Els darrers temps estava inserit en la delegació diplomàtica que França té als Estats Units, a Washington com s’ha dit, alhora que des del 2018 és membre del comitè europeu per a la protecció ambiental en l’aviació. Amb antecedents catalans, quan a Mauri se li va oferir la possibilitat des traslladar-se a Andorra a assumir la representació directa sobre el territori dels mandats del president francès en tan què Copríncep no ho va dubtar ni un segon, segons les fonts consultades. El canvi d’aires li venia molt de gust. El país pirinenc, segons les fonts, el motivava.

Entre altres coses se’l va anar a cercar per la seva experiència en l’administració francesa, per la seva vocació en la ciència política reconvertida en tasca diplomàtica i, també i molt, pel seu coneixement del català, un element bàsic, essencial. Mauri també parla espanyol entre altres coses perquè la seva tasca de caràcter més diplomàtica es va iniciar a l’ambaixada de França a Madrid el 2014, on era el conseller responsable d’àrees com els transports, l’energia o el medi ambient. Són, justament, algunes de les matèries que Macron vol reforçar en els seus vincles amb el Principat.

Des de l’any 2000, quan va accedir a l’administració francesa una vegada finalitzada la seva formació a la prestigiosa ENA, Robert Mauri ha treballat en diversos departaments. Però en la majoria d’ocasions hi havia el món del transport en ells. O temes de desenvolupament sostenible i ecologia, malgrat que també va fer algun tastet en l’inici de la seva trajectòria en l’administració a Afers Socials. En tot cas, Escande, que plega després de gairebé tres dècades al Principat, li deixa el llistó alt. I com ell, Mauri aterrarà a Andorra just abans d’una celebració de Meritxell que enguany té en la visita del secretari d’Estat del Vaticà, Pietro Parolin, el seu plat fort.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending