L’economista ex-director del SAAS Josep Maria Pla dirigirà ara l’Institut de l’Habitatge

El comitè director el completen el jove arquitecte i enginyer d’edificis Alexandre Gonzàlez Galobardes i la fins fa poc directora d’Unicef Marta Alberch

Josep Maria Pla, Alexandre Gonzàlez i Marta Alberch.
Josep Maria Pla, Alexandre Gonzàlez i Marta Alberch. ARXIU

L’economista i ex-director del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) Josep Maria Pla dirigirà l’Institut Nacional de l’Habitatge (INH). Ho farà al costat del jove arquitecte i enginyer d’edificis Alexandre Gonzàlez Galobardes i la fins fa poc directora d’Unicef Marta Alberch. Els tres configuren el comitè director del nou ens. Les seves designacions, les dues primeres a proposta del Govern i la tercera en nom dels comuns, les ha de ratificar el Consell General.

Pla, en el seu moment almenys del denominat entorn ‘cinquista’ va ser el primer director del SAAS designat pels demòcrates. Toni Martí i Jordi Cinca el van posar al capdavant de l’hospital però aquella aventura amb prou feina va durar un parell d’anys (2011-2012). Consultor, fiscalista, reputat amant de la vela, ara ha estat repescat pel titular de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, per situar-lo al capdavant de l’organisme de nova creació que ha de contribuir, suposadament, a la millora del mercat immobiliari del Principat.

Amb un mandat per un període de quatre anys renovables, aquest comitè té les funcions, entre d’altres, de proposar el projecte de pressupost, aprovar el programa d’activitats i establir les prioritats estratègiques

Segons que recorda el Govern, l’institut és un dels projectes estratègics del full de ruta governamental, l’Horitzó 23, per aportar continuïtat en qüestions d’habitatge gràcies a la seva estructura administrativa. La voluntat és disposar d’un organisme autònom que doni garanties de polítiques a llarg termini amb una visió àmplia i transversal. Atenent a aquesta motivació, l’INH ha de comptar amb una estructura tècnica i estable per a la gestió i el disseny de les polítiques d’habitatge. Així, l’estructura organitzativa està formada per un comitè director i un director.

Amb un mandat per un període de quatre anys renovables, aquest comitè té les funcions, entre d’altres, de proposar el projecte de pressupost, aprovar el programa d’activitats i establir les prioritats estratègiques. El comitè està configurat per tres membres –dos proposats pel Govern i un pels comuns– i el seu nomenament estarà sotmès a l’aprovació del Consell General per majoria simple.

El consell de ministres ha aprovat avui proposar Pla i González com a membres del comitè director per part de l’executiu. Tal com s’estipula a la Llei de de creació de l’Institut Nacional de l’Habitatge, la direcció recau sobre un dels membres del comitè director. I és així com s’ha triat qui, entre altres, va ser al seu dia director financer del grup Roc Blanc. Amb un mandat per un període de quatre anys renovables, el director –entre d’altres– exerceix la direcció administrativa de l’organisme, administra els recursos i executa els acords del comitè director.

Vist l’acord de la reunió de cònsols d’aquest dimarts, i del qual els mandataris comunals en cap moment van informar, s’ha designat Marta Alberch, ara enrolada en un projecte personal de filantropia, com a membre proposat entre els sets comuns per formar part de la direcció de l’INH. La proposta s’eleva ara a l’arc parlamentari, on no hi ha cap mena de dubte que els candidats no trobaran cap mena d’oposició per ser ratificats.

Comentaris (7)

Trending