Dimissió en bloc al sindicat de duaners i nova junta liderada per Lionel Prat

Aquest dilluns finalitza el termini de votacions telemàtiques que s’han dut a terme la darrera setmana, després de la renúncia de l’equip que encapçalava Jean Paul Cuberes producte del desgast d’anys

Lionel Prat esdevindrà el secretari general del sindicat duaner.
Lionel Prat esdevindrà el secretari general del sindicat duaner. ARXIU

El sindicat que aglutina la immensa majoria de funcionaris de Duana tindrà a partir de demà, de manera efectiva, una nova junta. Encapçalada per Lionel Prat com a secretari general i amb Joan Choy a la primera secretaria, el nou equip intentava revitalitzar l’organització sindical després de la dimissió en bloc, ara fa tres setmanes, de l’equip que encapçalava Jean Paul Cuberes.

La renúncia es va fer efectiva fa unes tres setmanes i com que la situació actual, producte de la pandèmia, no permetia gaire alegries a nivell social, s’han hagut de buscar fórmules alternatives per poder assegurar un recanvi. A manca de poder celebrar una assemblea formal, la darrera setmana s’han estat fent unes votacions telemàtiques el darrer dia de les quals és avui. Però no hi haurà sorpreses atès que en el termini acordat sols es va presentar una candidatura per agafar les regnes del sindicat, la que lideren Prat i Choy.

Una imatge de l'edifici duaner de Sant Julià.

Relacionat

Els duaners reben amb satisfacció l’anunci formal que el cos serà armat més aviat que tard

L’anterior junta va decidir plegar abans d’hora pel desgast que sentia producte dels molts anys dins el sindicat -Cuberes havia estat involucrat amb el col·lectiu sindical les dues darreres dècades- i perquè es considerava que davant la situació actual producte de la pandèmia i els efectes que aquesta està tenint calia un canvi que rellanci l’activitat sindical. Les fonts consultades han assegurat que hi ha una part dels funcionaris que reclamen més mitjans i mesures davant els efectes de la crisi sanitària.

L’equip que encapçala Prat començarà el seu camí aquest dimarts amb diferents reptes damunt la taula. Un d’ells, el fet que s’acabi armant el col·lectiu. Un projecte de llarga durada i que la junta sortint ha defensat i que ara hauria de tenir, inicialment, continuïtat. També hi ha aspectes com el major control que l'administració vol efectuar en relació amb els impostos i els productes que els ciutadans compren a l'estranger.

Comentaris (2)

Trending