Daltabaix a Finances pel desgavell que es viu amb les factures de proveïdors

Els responsables del departament, amb el ministre Jover al capdavant, han fet trobades els darrers dies per mirar de reconduir la situació

El ministre de Finances, Eric Jover, al seu despatx.
El ministre de Finances, Eric Jover, al seu despatx. SFGA

El desgavell que es viu al departament de Finances amb les factures dels proveïdors de tota l’administració ha provocat els darrers dies un important daltabaix al ministeri, amb ‘cimeres’ convocades d’urgència per mirar de reconduir la situació. Manca de personal -per raons múltiples- i un retard que s’està enquistant i que afecta molt directament la viabilitat de diverses empreses.

El fet que hagin transcendit les dificultats per les quals passa el departament de comptadoria, que és el que directament gestiona totes les qüestions relacionades amb la facturació, han fet que els darrers dies diversos empresaris s’hagin interessat per l’estat de la seva documentació. I això ha fet més evident encara la deixadesa que hi hauria al departament.

Edifici administratiu govern Prat de la Creu

Relacionat

El desgavell i la manca de personal a Finances continua generant problemes de pagament a proveïdors

Factures en paper físic acumulades en armaris o calaixos, documents pertanyents a un ministeri que quan es digitalitzen s’assignen a d’altres ministeris… i així el retard està assegura. I no en poques ocasions s’ha de demanar al proveïdor en qüestió que torni a facilitar la documentació al·legant diverses justificacions o, sense embuts, reconeixent que els papers s’han extraviat. Per ara, tot i ser requerit a donar explicacions oficials, Govern manté silenci.

Tot plegat, i també el contundent al·legat del sindicat de funcionaris de l’administració general (Sipaag), denunciant la falta de personal, han portat a haver de fer diverses trobades per mirar de posar ordre a la situació. Les reunions, amb el ministre de Finances, Eric Jover, al capdavant, i en presència de la interventora general, Meritxell Bonell, no haurien estat pas plàcides. Més aviat al contrari. Els ultimàtums s’haurien posat sobre la taula i, també, s’hauria mirat de buscar persones avesades en la matèria perquè puguin reforçar el departament.

Edifici administratiu de Govern a Prat de la Creu.

Relacionat

Els funcionaris esclaten pel retard amb els proveïdors: “És intolerable el servei que es dóna”

Però, per ara, aparentment, no hi hauria gens de sort. De fet, segons les fonts, una de les raons del desgavell és el mal ambient, el mal clima laboral, que es viu a Finances i que afecta, en general, a la immensa majoria de departaments, com el de Pressupost, per exemple, amb tot el personal desmotivat i demanant reubicacions a d’altres àrees de l’administració o buscant altres sortides. I això sense tenir en compte si els salaris són adequats o no. Solament tenint en compte la situació de companyonia -o no- que es viu al ministeri.

Comentaris (24)

Trending