Els funcionaris esclaten pel retard amb els proveïdors: “És intolerable el servei que es dóna”

El Sipaag lamenta la manca de personal i critica la deixadesa del Govern a l’hora de resoldre la situació que es viu a l’administració: una sola persona ha de fer el control de totes les factures

Edifici administratiu de Govern a Prat de la Creu.
Edifici administratiu de Govern a Prat de la Creu. Toni Solanelles

Les dificultats que hi ha per complir els terminis de pagament dels proveïdors, que està directament relacionat amb una manca de personal, ha fet esclatar el sindicat de funcionaris de l’administració general (Sipaag). L’organització sindical considera “una vergonya” que el Govern permeti que una sola persona hagi d’estar al càrrec del control de totes les factures de l’administració i trona “intolerable el servei que es dóna a l’administrat”.

El president del Sipaag, Lluís Anguita, ha denunciat que des de fa quinze dies, quan va plegar la persona derivada del Servei d’Ocupació que també estava a l’àrea de comptadoria del departament de Finances, només hi ha una persona que controli les factures, amb les dificultats i els endarreriments que això pot suposar. Anguita sospita que als actuals mandataris del Govern, amb Xavier Espot al capdavant, “ja els va bé que hi hagi queixes i que es pugui dir que el servei va malament”.

“Que es treguin els edictes que siguin necessaris i es pagui el que s’hagi de pagar per oferir el servei que la ciutadania mereix. Un Govern no ha de guanyar diners. El que ha de fer és oferir un bon servei, el millor servei possible. I sembla que això el cap de Govern no ho té gens clar”

I és que el president del sindicat de funcionaris recorda que va passar més o menys el mateix amb el servei de centraleta i aquest es va acabar externalitzant, privatitzant. “I la centraleta no funciona actualment ni volent. El senyor Espot no confia en el funcionariat, prefereix l’empresa privada”, ha lamentat Anguita, tot recordant que la privatització de la centraleta no ha resolt el suposat mal funcionament anterior i, en canvi, sí que n’ha encarit, ha afirmat, el cost.

“Que tot un Govern pugui tenir només una persona al control de les factures fa riure”, ha indicat el president del Sipaag, que ha denunciat que “falta personal”. Amb la qual cosa ha reclamat que “es treguin els edictes que siguin necessaris i es pagui el que s’hagi de pagar per oferir el servei que la ciutadania mereix. Un Govern no ha de guanyar diners. El que ha de fer és oferir un bon servei, el millor servei possible. I sembla que això el cap de Govern no ho té gens clar”.

Per al Sipaag, vista la situació que es dóna a Finances, i més encara en el departament que gestiona les factures, “és normal que la gent es queixi”. De fet, segons que han manifestat altres fonts, aquest dimecres alguns proveïdors han acudit a l’edifici administratiu de Govern a comprovar l’estat de les seves factures, no fos el cas que s’haguessin extraviat, com ha passat aparentment en no pocs casos. “El servei que es dóna és intolerable”, ha insistit un Anguita que ha lamentat que en molts llocs de l’administració s’està pagant tot just el salari mínim per places laborals amb un alt volum de feina.

Edifici administratiu de Govern a Prat de la Creu.

Relacionat

El desgavell i la manca de personal a Finances continua generant problemes de pagament a proveïdors

En no pocs casos, segons el president del Sipaag, es depèn de personal provinent del servei d’Ocupació, però a la mínima que aquestes persones troben un lloc on se’ls paga més, abandonen la plaça “quan tot just potser començaven a comprendre el funcionament de l’administració i com s’havia de fer la feina”. Hauria estat últimament el cas de Finances i el control de factures. “És una vergonya. Es necessita personal per poder donar el servei necessari”, ha insistit Anguita. “Hi ha moltes baixes a l’administració per un problema de salari.”

En relació amb el retard a proveïdors, el president del Sipaag ha reconegut que és totalment normal que passi el que està passant, més encara si es té en compte que s’ha posat “de presa i corrents” un sistema informàtic que “en cap moment no ha funcionat com havia de funcionar”. Per tot plegat, “nosaltres poc hi podem fer. Però potser sí els empresaris que malauradament no estan cobrant el que els pertoca. Que denunciïn obertament què està passant igual com des del sindicat expliquem per què passa”.

Comentaris (23)

Trending