El comú d’Andorra la Vella estudia dur algun servei a la planta baixa de l’edifici de les Columnes

Una part de l’encara seu de la Justícia la mantindrà el Govern per fer-hi formació, especialment d’adults, i la resta de les instal·lacions les recupera la propietat per llogar-les com a despatxos

Espai que podria ocupar el comú vist des de l'exterior.
Espai que podria ocupar el comú vist des de l'exterior. Toni Solanelles

El comú d’Andorra la Vella estudia la proposta de poder ubicar algun dels serveis que presta actualment o algun altre de nova creació a la planta baixa de l’edifici de les Columnes, el que fins ara i durant dècades ha ocupat la seu de la Justícia i que l’administració judicial està a punt de deixar. En el marc de la reorganització de l’immoble, s’hauria proposat a la corporació de la capital poder disposar d’un espai al vèrtex dret de l’edifici mirant-lo frontalment des de l’altra vorera.

És a dir, les sales que darrerament ocupaven, per exemple, els procuradors o el departament de presidència de la Batllia, i que abans que fossin annexats al recinte judicial eren la seu d’un comerç de xemeneies i elements per a llars de foc. El local a la planta baixa que queda més a prop del carreró que porta cap al Parc Central.

El local que podria ocupar la corporació és el que fins ara oferia, per exemple, els serveis de presidència de la Batllia, a la planta baixa que queda més a prop del carreró que porta cap al Parc Central

En principi, una part de l’edifici continuarà en mans de Govern, que històricament ha estat qui ha tingut llogat l’immoble de molts anys ençà. Serà Educació qui gestionarà l’espai per fer-hi, essencialment, formació d’adults, però també, si escau, altres formacions que es realitzen ara per ara al centre de Formació Professional d’Aixovall. La part del recinte on fins ara hi havia fiscalia, menors i altres departaments annexes, el recupera plenament la propietat i el posa a lloguer per a despatxos d’activitats privades.

Fonts comunals han admès que hi ha la proposta sobre la taula i que s’està estudiant en el marc d’una avaluació molt més àmplia de serveis que s’estan prestant i la seva ubicació actual o futura. I també, d’altres serveis que eventualment es vulguin prestar o es tingui la intenció de crear, sense que necessàriament tinguin cap relació amb el coronavirus i la necessitat de més espais, que tampoc es pot descartar del tot.

El Govern hauria demanat a l’administració de Justícia poder disposar del recinte, almenys la part que pretén mantenir l’administració central, el 30 de setembre a tot estirar. Certament, un mes abans hauria d’estar fet el trasllat fins a la nova seu judicial d’aquells elements que es reaprofiten o són necessaris per a l’activitat judicial. Però hi ha una part del mobiliari o altres estructures que també s’han de treure i no van a la seu de Prat del Rull.

Comentaris (1)

Trending