El comú d’Andorra la Vella deixarà de recollir objectes perduts després del cas de l’agent del mòbil

El servei de circulació aplicarà estrictament allò que mana la llei de seguretat pública i quan s’hi adreci algú que hagi trobat qualsevol cosa l’adreçarà a la policia, que és el cos que atribuït la gestió de les pèrdues

El servei de circulació fins ara recollia, custodiava i enviava els objectes perduts a la policia.
El servei de circulació fins ara recollia, custodiava i enviava els objectes perduts a la policia. Toni Solanelles

El comú d’Andorra la Vella deixarà de recollir objectes perduts. De fet, ja no els recull. Tot plegat és conseqüència del cas de l’agent de circulació que dilluns va ser detinguda després que responsables de la pròpia corporació presentessin una denúncia en contra seva en descobrir que havia sostret un mòbil que formava part dels productes que hi havia en una bossa amb altra mercaderia acabada de comprar i que un ciutadà va portar a les dependències del servei de circulació de la capital després de trobar-la perduda o abandonada.

El comú de la capital vol evitar-se problemes i des d’ara farà una aplicació estricta de la llei de seguretat pública, que disposa que qualsevol ciutadà que localitzi quelcom perdut té 72 hores per portar allò que hagi recuperat al despatx de policia. I és que és el cos d’ordre qui té atribuïda la gestió dels objectes perduts. El servei de circulació d’Andorra la Vella, com han remarcat fonts comunals, sols es dedicava a custodiar els objectes i, després, a lliurar-los a la policia “per facilitar el tràmit ciutadà” i evitar que algú que hagués fet una troballa al centre de la capital s’hagués de desplaçar fins a Escaldes a lliurar l’objecte recuperat en qüestió.

Però vista l’experiència -la funcionària detinguda i condemnada i, de facto, acomiadada del comú era habitualment la persona que gestionava el registre d’objectes perduts, que ara deixa d’estar operatiu-, es deixarà de fer aquest servei de cooperació amb la policia. De fet, no hi tenia cap obligació, han recordat les fonts, que han remarcat que a partir d’ara es farà “una aplicació estricta de la llei” i si alguna persona es dirigeix a les dependències del servei de circulació se la convidarà a anar als despatxos de la carretera de l’Obac.

L’actuació delictiva de la funcionària, de 48 anys i amb una llarga trajectòria al comú d’Andorra la Vella, farà que el comú deixi de prestar un servei al ciutadà alhora que bona part dels que fins dimarts van ser els seus companys consideren que els ha fet un flac favor. “Si normalment ja som un cos força mal vist almenys a nivell estatal, només ens faltava això”, han indicat alguns dels consultats, que no s’expliquen, més enllà dels trastorns que pogués patir la implicada, com va poder-se quedar un telèfon l’existència del qual bona part del cos sabia que s’havia trobat.

La dona va dipositar els diners a la Batllia.

Relacionat

L’agent de circulació que va robar un mòbil serà acomiadada després d’una condemna per la via ràpida

La dona va ser detinguda dilluns a la tarda malgrat que feia alguns dies que s’havia formalitzat la denúncia i poc abans de 24 hores després va ser posada a disposició judicial. A través d’una ordenança penal, és a dir, per la via ràpida, la Batllia va condemnar la funcionària a dotze mesos de presó condicional -és a dir, si no hi torna no haurà d’entrar a la Comella- i tres anys d’inhabilitació per a l’exercici de la funció pública. És a dir, se la farà fora del comú de la capital per la comissió d’una falta molt greu i, a més a més, durant tres anys almenys no podrà treballar en cap administració del país.

A més a més, durant els mateixos tres anys se li suprimeix el dret a concórrer a uns comicis, a poder votar i a poder ocupar qualsevol càrrec públic. La condemna és força exemplar i una advertència per als treballadors públics. No només es tracta de la sostracció d’un mòbil -en aquest cas un iPhone de darrera generació que supera amb escreix el miler d’euros- sinó que, a més a més, l’acció es va dur a terme amb abús de confiança, alterant una base de dades pública i en exercici de les funcions que la funcionària tenia encomanades i que era, entre altres, justament, la gestió del registre comunal d’objectes perduts.

Comentaris (14)

Trending