L’agent de circulació que va robar un mòbil serà acomiadada després d’una condemna per la via ràpida

La funcionària admet els fets dels quals se l’acusava i la Batllia li imposa dotze mesos de presó condicional i tres anys d’inhabilitació per poder exercir a l’administració, una pena que portarà el comú a despatxar-la

La Batllia ha condemnat la funcionària a través d'una ordenança penal.
La Batllia ha condemnat la funcionària a través d'una ordenança penal. Toni Solanelles

L’agent de circulació d’Andorra la Vella detinguda aquest dilluns a la tarda arran d’una denúncia del propi comú després que es descobrís que s’havia apropiat d’un mòbil que havia arribat a les dependències comunals entre els productes que contenia una bossa que un ciutadà va trobar perduda pels carrers de la parròquia ha estat condemnada per la via ràpida i, de fet, serà també acomiadada de l’administració. Malgrat que no haurà d’entrar a la presó, la pena imposada és força dura. De fet, li impedeix durant tres anys treballar a l’administració. A qualsevol.

La funcionària, de 48 anys i amb una llarga trajectòria al servei de circulació de la capital, ha reconegut sense dilacions els fets de què se l’acusava quan ha passat a disposició judicial. De fet, quan el comú va formalitzar la denúncia en contra seva les proves eren molt eloqüents. No hi havia dubte que havia alterat el registre d’objectes perduts-trobats que porta el comú i que va fer ‘desaparèixer’ el mòbil d’alta gama sense estrenar per poder-se’l quedar. De fet, el telèfon se li hauria trobat entre les seves pertinences.

La seu del servei de circulació, aquest migdia.

Relacionat

Detinguda una agent de circulació d’Andorra la Vella per quedar-se un mòbil trobat al carrer

La dona, que feia tasques essencialment d’oficina al servei de circulació d’uns anys ençà, ha passat a disposició a migdia i en reconèixer els fets ha acceptat també la proposta de condemna que se li ha fet a través del tràmit de l’ordenança penal. Els delictes que li imputaven no eren sols la sostracció de l’aparell. S’hi afegia l’agreujant de l’abús de confiança i, a més, el delicte contra el tràfic jurídic. És a dir, l’alteració de la base de dades on es registren els objectes que es recuperen.

Per tot plegat se li ha acabat imposant una pena de dotze mesos de presó condicionals -per tant, si en els propers anys no reitera en el seu comportament delictiu no haurà d’entrar a la Comella- i, sobretot, tres anys d’inhabilitació per a l’exercici de qualsevol funció pública. És a dir, no pot treballar durant tres anys a l’administració. A més a més, també se li suprimeixen durant tres anys els drets públics. És a dir, no tindrà dret a vot ni podrà ser elegida ni ocupar cap càrrec de naturalesa pública.

Una imatge del servei de circulació, aquest migdia.

Relacionat

L’agent de circulació detinguda tenia limitades les seves funcions al carrer per altres anomalies

La condemna indubtable comportarà que l’expedient disciplinari que ara posarà en marxa el comú en l’àmbit administratiu per la comissió d’un falta molt greu conclogui amb l’acomiadament de la funcionària. El fet que la condemna hagi estat imposada per la via ràpida permetrà el comú accelerar els tràmits que, no obstant això, ha de seguir uns terminis mínims. Però no hi ha cap mena de marge perquè la dona es pugui estalviar l’acomiadament del comú d’Andorra la Vella. A més, i mentre li perduri la inhabilitació, com ja s’ha dit, tampoc podrà treballar en cap altra administració ni servei públic.

Comentaris (16)

Trending