L’agent de circulació detinguda tenia limitades les seves funcions al carrer per altres anomalies

El comú respecta la presumpció d’innocència però seguint el que dicta la legislació li obrirà un expedient disciplinari per falta molt greu que en funció de com acabi el procés penal li pot comportar l’acomiadament

Una imatge del servei de circulació, aquest migdia.
Una imatge del servei de circulació, aquest migdia. G. P.

L’agent de circulació detinguda aquest dilluns per haver sostret un telèfon mòbil d’entre els objectes perduts que un ciutadà havia portat al despatx del servei té una exclusió per raons de salut que li impedeix fer totes les tasques pròpies que pertocaria fer al carrer a un funcionari de l’esmentat departament. Per això en gran mesura feia actuacions en el marc de les oficines. Ja havia protagonitzat algun acte indegut. Però en cap cas d’ordre penal. La causa oberta pel furt del telèfon li pot acabar costant la feina.

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha assegurat aquest migdia que en aquest cas els responsables comunals “han actuat com havien d’actuar” perquè “l’administració pública ha de ser molt estricta”. De fet, la detenció de la funcionària va tenir com a origen una denúncia del propi comunal. Responsables del servei van detectar que l’agent havia alterat el registre on s’havien anotat totes les pertinences que hi havia en una bossa que un ciutadà va trobar perduda a la via pública i va portar al servei de circulació.

Marsol: “Em sap greu per la persona, perquè segurament no era conscient de les conseqüències quan va fer el que se suposa que va fer. Però l’administració ha de ser molt estricta”

La dona va fer desaparèixer el telèfon mòbil d’alta gamma acabat de comprar i una vegada eliminat del llistat del registre va procedir a quedar-se’l. Però el registre està sotmès a un control força continuat i la sostracció es va detectar de forma molt ràpida. Fonts consultades han assegurat que els elements incriminatoris “són molt clars. La funcionària està ben enganxada”. Marsol, públicament, ha estat ben cautelosa. I ha mostrat el total respecte a la presumpció d’innocència de la funcionària, a qui s’obrirà un expedient disciplinari tal i com marca la normativa vigent.

El procediment s’obrirà, seguint fil per randa la Llei de Funció Pública i les ordinacions comunals, per la comissió d’una falta molt greu. Amb tot, fins que no hi hagi una resolució definitiva del procés penal no es podrà acabar d’instruir l’expedient laboral, que pot comportar l’acomiadament de la funcionària, que feia diversos anys que treballava -treballa formalment encara- al comú d’Andorra la Vella. Les fonts consultades han assegurat que l’agent, a nivell econòmic, “sempre anava justa”.

La seu del servei de circulació, aquest migdia.

Relacionat

Detinguda una agent de circulació d’Andorra la Vella per quedar-se un mòbil trobat al carrer

En tot cas, Marsol, defensant en tot moment l’actuació duta a terme pel comú i deixant en mans de les autoritats judicials qualsevol decisió que s’hagi d’adoptar almenys de forma inicial, ha afirmat que “em sap greu per la persona”. I hi ha afegit que probablement “quan va fer el que se suposa que va fer no va ser conscient de les conseqüències”, ara bé, des de llavors “és responsable dels seus actes” i el comú ha ser “molt estricte” davant comportaments com aquells de què s’acusa la funcionària.

Com ha avançat l’Altaveu, la detenció de l’agent es va produir aquest dilluns a la tarda i durant el dia d’avui la funcionària passarà a disposició judicial. A banda de la sostracció pròpiament dita d’un mòbil d’un valor superior als 600 euros, se li imputa com a mínim l’agreujant d’haver actuat amb abús de confiança i, a més, se li afegeix un segon delicte: contra el tràfic jurídic per haver manipulat el registre on inicialment es va anotar el mòbil com a objecte perdut ‘emmagatzemat’ i després, suposadament, la funcionària el va ‘esborrar’ per poder-se apropiar del telèfon pensant que ningú s’adonaria de la seva falta.

Comentaris (5)

Trending