Detinguda una agent de circulació d’Andorra la Vella per quedar-se un mòbil trobat al carrer

La funcionària hauria comès diversos delictes més enllà de la sostracció del telèfon d’alta gama, perquè també hauria alterat la base de dades on s’havia registrat l’objecte localitzat

La seu del servei de circulació, aquest migdia.
La seu del servei de circulació, aquest migdia. G. P.

Quedar-se un mòbil d’alta gama que prèviament havia estat trobat al carrer per un ciutadà. Aquest és el delicte de base que hauria comès una agent de circulació d’Andorra la Vella que va ser detinguda aquest dilluns a la tarda, després que fes uns dies que el propi comú hagués denunciat la situació. La funcionària està acusada de diversos delictes més enllà de la sostracció del telèfon pròpiament dita.

Tot plegat s’inicia fa uns dies quan un ciutadà troba pel carrer una bossa abandonada o perduda amb tot de productes en el seu interior. Era mercaderia comprada de nou. Entre aquests productes hi havia un mòbil d’alta gama i, per tant, de més de sis-cents euros, que a efectes penals és una xifra que té rellevància. Com marca el protocol, i abans de traspassar els objectes a la policia, que és el departament que gestiona al final aquesta qüestió, els encarregats de l’oficina d’atenció al ciutadà lligada al servei de circulació van registrar degudament tots els objectes.

Per motius que no han transcendit, l’agent ara detinguda, de 48 anys, va ‘descobrir’ la presència del mòbil i se’l va apropiar. No només això. Va accedir a la base de dades comunal on s’havia fet el registre pertinent i el va alterar deixant-lo sense efecte per intentar fer veure que aquest telèfon no havia estat mai trobat. Però aquesta maniobra va ser descoberta pels responsables del registre que ho van posar en coneixement amb els seus superiors.

Una vegada analitzada la qüestió i tingut clar com havia anat tot, el comú va ser el promotor de la denúncia. Durant uns quants dies s’han estat fent les corroboracions corresponents fins a no tenir dubte de la comissió del delicte per part de la funcionària. I aquest dilluns se l’hauria anat a cercar i se l’hauria detingut. Més enllà del delicte contra el patrimoni, a l’agent de circulació se li atribueix un abús de confiança que comporta un agreujant i, a més a més, també se l’imputa, com a mínim, un delicte contra el tràfic jurídic per l’alteració del registre.

Comentaris (14)

Trending